Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünleri işe yarıyor mu işte sizi bir kaç yıl geriye götürecek formüller

Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünleri işe yarıyor mu? İngiltere Cilt Vakfı Sözcüsü Anjali Mahto, cild yaşlanmasını azaltacak sabah-akşam formülünü açıkladı.

Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünleri işe yarıyor mu işte sizi bir kaç yıl geriye götürecek formüller

İngiltere Cilt Vakfı Sözcüsü Dr Anjali Mahto, yaşlanma karşıtı ürünleri masaya yatırdı. Hangi tür ürünlerin gerçekten işe yaradığını, cilt için gerçekten önemli olan maddelerin neler olduğunu anlatan Mahto, sabah ve akşam mutlaka uygulanması gereken cilt bakımı formülü de geliştirdi. Mahto'ya göre doğru ürün, bakım ve temizlik uygulamalarıyla cildinizde geçen bir kaç yılın etkilerini yok edebilirsiniz. 

İşte Dr. Anjali Mahto'nun anlattıkları...

"Dışa doğru yaşlanma süreci, cildin herhangi bir organından önce görülebilir. Diğer birçok tıbbi sorunun aksine, büyüyen yaşlılar gizlenemez. Daha önce hiç olmadığı kadar uzun yaşıyoruz ve yaşlanma karşıtı pazar daha da büyüyor, bazıları tarafından onaylanan ve belki de son derece kötü olan, potansiyel kabul edilen “iyileştirmeler” ile bizi bombalıyor.

Beni çıldırtıyor, oradaki kötü bilgi miktarı. Geçtiğimiz on yıl boyunca yüzlerce hastayı gördüm, bunların çoğu, bir anti-aging tavsiyesiyle karşı karşıya kaldı, açıklık için ağlıyor.

Yani burada, bilime değil, bilime dayalı olarak, her kadının zamanın işaretleri ile savaşmak için bilmesi gerektiğine inanıyorum...

NEDEN KIRIŞIYORUZ?

Cilt yaşlandıkça, cilt hücrelerinin sayısı ve boyutu azalır, bu da koruyucu bariyer olarak daha az etkili olduğu, sıcaklık düzenlemesinin daha az etkili olduğu ve ter, sebum (D vitamini) ve D vitamininin üretiminde bir düşüş olduğu anlamına gelir.

Cildin kendisi, kollajen ve elastin (ciltte kabarıklık ve gerginlik yapan proteinler) ve hyaluronik asit (cildi dolgun ve nemli tutan) içinde sürekli bir azalma nedeniyle zamanla giderek zayıflaşır. Hücrelerin yavaş devri, cildinizin daha az etkili bir şekilde iyileştiği anlamına da gelir.

Sonuç?

Kuru cilt, ince çizgiler, derin çatlaklar ve kırışıklıklar. Cilt, desteğini yitirdiği ve dokusal değişikliklerin ortaya çıktığı için sarkmaya başlar. Kırık kan damarları, diş damarları ve düzensiz cilt pigmentasyonu daha belirgin hale gelir. Korkutucu bir şekilde, bu değişikliklerin bazıları 20'li yaşların sonları veya 30'ların başında kadar erken bir zamanda olabilir.

Bu tür yaşlanma çeşitli nedenlerle gerçekleşir - bunlardan bazıları, DNA ve hücresel hasar ve hormonal değişiklikler gibi gerçekten kontrol edemediğimiz alanlar. Bir de kontrol edebildiklerimiz var UV, kirleticiler, sigara ve diyet gibi.

CİLT BAKIMI İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanı sıra sigara içmemek ve cildinizi UV ve kirlilikten korumak için yapabileceğiniz her şeyi yapmak dışında, cilt bakımı konusunda neler yapabilirsiniz?

Gençliğin iksiri henüz keşfedilmiş değil. Etkileyici pazarlama ve ünlü desteklerine karşın , çok az krem, jel ve serum, anti-aging için arkasında güçlü bir veriye sahiptir. 

Kötü haberlerin taşıyıcısı olmaktan nefret ediyorum, fakat kremler cildin sarkmasına veya gevşek olmasına yardımcı olmaz. Bu değişiklikler, zaman geçtikçe hepimizin başına gelen cildin altındaki yağ ve kemik hacminin kaybına bağlı olarak ortaya çıkar. Dışarıdan uygulanan krem ​​bunun yerini tutamaz.

Bununla birlikte, pigmentasyonu, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak ve cilt yaşlanması ile ilişkili belirtileri yavaşlatmak için bazı ajanlar kullanılabilir. Bunlar arasında retinoidler, antioksidanlar, botanikler ve güneş kremi bulunur.

Günümüzde yaşlanma karşıtı stratejiler, cildin yaşlanmasında en önemli faktör olan güneş ışığından kaynaklanan uzun vadeli hasarları sınırlamaya odaklanmıştır.

cilt bakımı

RETİNOİDLERE GÜVENİN

Retinoid ailesi, A vitamininden elde edilen bir grup bileşikten oluşur. Bunlar, 1970'lerden beri cilt bakımında mevcuttur ve bilimsel çalışmalarda anti-aging etkilerini tekrar tekrar gösteren tek topikal ajanlardır.

Retinoidler, kırışıklıkların görünümünü en aza indirir, kolajen yıkımını yavaşlatır ve pigmentasyon veya yaş lekelerini yavaşlatır. Cilt hücresi yenilenmesini ve kollajen üretimini uyararak çalışırlar.

Reçeteli versiyonlar mevcuttur (tretinoin veya isotretinoin) fakat tezgah üstü versiyonlar (retinol ve retinaldehit gibi) de etkilidir ve sıklıkla tretinoin ve isotretinoin (yanma, batma, kızarma ve yanma gibi) ile aynı yan etkilere sahip değildir. ölçeklendirme).

Retinoid alırken, minimum yüzde 0,1 retinol konsantrasyonuna dikkat edin ve cildinizde herhangi bir gelişme görülmeden önce üç ila altı aylık düzenli kullanımın gerektiğini unutmayın.

ANTİOKSİDANLAR

Serbest radikaller güneşe maruz kalmayla (dış cildin yaşlanmasının önde gelen sebebi) ve vücutta enerji üreten belirli biyolojik süreçlerle üretilir.

Cilt bakım ürünlerinde bir dizi antioksidan vardır ve bunların rolü, geliştikten sonra yaşlanma belirtilerini tedavi etmekten ziyade, ciltte oksidatif hasarı önlemek için büyük ölçüde rol oynar.

Bunlar, aramanız gereken bazı önemli antioksidanlardır:

C Vitamini - aynı zamanda cildi aydınlatmak, iltihaplara yardımcı olmak ve cildin destek yapısını veren kolajen oluşturmasına yardımcı olmak için harikadır.
E vitamini - güneş ışığından gelen UVB radyasyonu ile ilgili hasarı sınırlamak için yardımcı çalışmalarda gösterilmiştir ve ayrıca ince çizgilerin azaltılmasına yardımcı olabilir.
Resveratrol - UVB radyasyonunun neden olduğu hasarı sınırlayabilir ve ayrıca cildin sıkılığını ve elastikiyetini artırdığı gösterilmiştir.

PEPTİTLER

Peptitler protein türleridir ve insan vücudunda büyük önem taşırlar, çoğunlukla hücreler ve dokular arasında bilgi ileterek "muhabirler" olarak işlev görürler. Bazı tipler cilt destek yapısını tamir edebilir ve böylece görünür kırışıklıkları düzeltebilir.

GÜNEŞ KORUYUCULAR

Güneş ışığı, yaşlanma sürecini hızlandıran cilt hücrelerinde serbest radikaller ürettiği düşünülen, cilt yaşlanmasının çoğunluğundan sorumlu olan, aynı zamanda görünür ışık ve kızılötesi radyasyondan sorumlu, çeşitli tiplerde ışık, UVA ve UVB'nin bir karışımını içerir.

Yaşlanma karşıtı bir bakış açısından, güneş koruyucu günlük giyilmelidir. Kış aylarında, özellikle kuzey yarım kürede, gün boyu kapalı bir ortamda (ayrı bir güneş koruyucu daha da iyi olsa da) olacaksanız, SPF ile nemlendirici veya makyaj yapmak tatmin edicidir.

Bununla birlikte, ilkbahar ve yaz aylarında, geniş spektrumlu bir güneş koruyucusunu (yani UVA ve UVB'ye karşı koruma sağlayan) en az 15–30 SPF ile hedefleyin.

Göz bakımı

HER KADININ YAPABİLECEĞİ BİR FORMÜL

Herkesin yaşlanma karşıtı rutinlere harcayacağı zaman ya da paraya sahip olmadığının farkındayım, bu yüzden her kadınının yapabileceği anti-aging cilt bakımı için bir rehber geliştirdim. Yukarıda belirtilen en etkili ürünleri mümkün olan en basit rejime dahil eder.

Her sabah yaptığınızdan emin olun

- Cildinizi temizleyin
- Nemlendirin 
- Antioksidan serum uygulayın
- Güneş koruyucu uygulayın

Her akşam yaptığınızdan emin olun

- Temizlemek
- Retinoid uygula

DAHA PAHALI ÜRÜN DAHA MI İYİDİR?

Cilt bakımı için seçim yapabileceğiniz iyi ürün, cilt tipinize, kişisel tercihinize ve bütçenize bağlıdır. Pahalı ürünlerin ucuz muadillerinden daha iyi çalıştığına dair yaygın bir yanlış anlama var. Ama aslında ödenen fazla paraların asıl nedeni güzel paketleme ile reklam pazarlamasının sonucudur.

NEMLENDİRİCİ CİLDİNİZİ TEMBEL Mİ YAPAR?

Nemlendiricilerin cildinizi “tembel” yapmasını ve kendisini daha az nemlendirmesini sağlayan bazı garip iddialar duydum, ancak bunu destekleyecek sağlam bir veri olduğunu söyleyemem. Aksine, cildin üst katmanlarının esnekliğini korumak için nemlendirici gereklidir. Bu onu sağlıklı tutar ve bir bariyer işlevi görmesini sağlar.

Nemlendiriciler cilt dokusunu veya kalitesini iyileştirebilir, kuruluğu tedavi edebilir ve güneş koruması sağlayabilirler. Kullanımlarını destekleyen çok sayıda bilimsel kanıt da var.

GÖZ KREMİ NASIL OLMALI?

Göz çevresindeki cilt güneş ışınlarından zarar görmeye karşı hassastır ve bir göz kremi, nemli olacak, cildi dolduracak ve ince çizgileri geçici olarak iyileştirecek, gözlerin etrafına SPF takılarak erken yaşlanmayı önlemek için hayati öneme sahiptir.

Yorumlar