Yastık temizliği nasıl yapılır deterjan yerine sabun kullanırsanız...

İnsan yaşamında oldukça önemli bir yeri olan ev eşyalarından biri de yastıktır. Yastık temizlerken dikkat edilmesi gerekenler için haberimizi okumaya devam edin

Yastık temizliği nasıl yapılır deterjan yerine sabun kullanırsanız...

Geceleri uyurken başımızı koyduğumuz veya salonlarda koltuklarımızın üstünü süsleyen rengarenk yastıkların hijyeni de oldukça önemlidir. Belirli aralıklarda yastıklar yıkanmadığında tozların birikmesi sonucunda oluşan bakterilerin ve mikropların oluşmasın neden olmaktadır. Mesela yastıklarda bilinenin aksine her ne kadar kulağa demode gelse de deterjan yerine sabun kullanmak yastıkların ömrünü uzatıyor. İşte bu yüzden yastık temizliğinde oldukça dikkat etmek gerekir. Elmaelma.com olarak yastık temizliği hakkında dikkat edilmesi gerekenleri biraraya topladık! Sizde bundan sonraki yastık temizliğinde bu aşamalara göz atarak uygulayabilirsiniz.

DETERJAN YERİNE SABUN KULLANIRSANIZ...

Uyurken başımızı koyduğumuz veya salonlarda kanepelerimizi süsleyen yastıklar oldukça hassas eşyalardır. Özellikle konu yıkanmaya geldiyse bir hayli dikkat etmekte fayda var. Yastıkları hem hijyenik tutmak hem de ömrünü uzatmak için bilinenin aksine deterjan yerine sabunu tercih ederseniz hem daha iyi temizlik sonuç elde edersiniz hem de yastıkların ömrünü uzatabilirsiniz.

YASTIKLARI ELDE YIKIYORSANIZ...

Bazı sentetik olmayan kumaşlar ne yazık ki çamaşır makinesinde yıkanmıyor. Kumaşın türüne bakarak elde yıkanacak yastıklarınızı belirleyebilir, yıkama türüne bağlı olarak sıcaklık derecesinide ayarlamaya özen gösterin.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE YIKIYORSANIZ...

Eğer yastığınızın kılıfı elde yıkamak için uygun değilse, elde yıkadığınızda pamuklanacak kumaşlardan ise kesinlikle yapmanız gereken çamaşır makinesinde yıkamak olacaktır. Uygun yıkama tipini ve derecesini seçtikten sonra rahatlıkla yıkayabilirsiniz.

 

Yorumlar