Yatak odası tasarımı nasıl olmalıdır duvar renklerinin seçimine dikkat!

Yatak odası tasarımı nasıl olmalıdır? Kaliteli bir uykunun sırrı yatak odası tasarımında gizli! İşte iyi bir uyku için 6 adımda yatak odası tasarımı!

Yatak odası tasarımı nasıl olmalıdır duvar renklerinin seçimine dikkat!

Hayatın koşturması ve günlük kargaşadan hepimiz yorgun düşüyoruz. Gün sonunda eve gittiğimizde ise hemen kendimizi yatağa bırakmak istiyoruz. Fakat gün boyunca yorulan bedenimiz, zaman zaman uykuya dalmakta zorluk yaşayabiliyor. Bu zorluğun yatak odanızın tasarımıyla da alakalı olabileceğini biliyor muydunuz? Peki uyku kalitesini arttıran yatak odası tasarımı nasıl yapılmalıdır. EvimiTasarla.net'in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu,kaliteli bir uyku için gerekli ortamı hazırlamak gerektiğini, bunun için yatak odası tasarımının büyük önem taşıdığını belirtiyor. Sizde daha rahat bir uyku için yatak odanızı tasarlamak isteyenlerdenseniz bu yazımız tam size göre! 

IŞIK KONTROLÜ ÖNEM TAŞIYOR

Yatak odası tasarımında aydınlatıcılar önemli bir yer kaplıyor. Odanızda bulundurduğunuz aydınlatıcının kısılabilir olması önemlidir. Yatak başucuna konulan aydınlatıcılar kişiyi rahatlatmaktadır. Işık rengi olarak daha çok sıcak renkleri tercih etmek gerekir.

YATAK,YORGAN,NEVRESİM SEÇİMİ DOĞRU YAPILMALIDIR

Yatak odası tasarımında ikinci dikkat edilmesi gereken husus ise yatak,yorgan ve nevresim seçimidir. İyi bir uyku için yatak seçimini vücudumuza uygun yapmalıyız. Bunun için yeterli olan bütçe ayrılmalıdır. Ayrıca yorgan ve nevresim konusunda da hassas davranmak, mevsimsel değişimlere uygun seçimlere dikkat etmek gerekir" uyarısında bulunuyor.

ODA ISISI ÖNEM TAŞIYOR 

Uzmanlar ideal uyku için oda ısısısının 18-21 derece olması gerektiğini söylüyor.24 derecenin üzeri ciddi rahatsızlık veriyor. Yaz günlerinde odayı serinletmek için koyduğunuz  klimalarında konumları yatağımızın doğrudan karşısında olmamalı. Ayrıca yerden ısıtma kullanılıyorsa boruların yoğunlukta olduğu bölgeye yatak koymamak gerekir. Bunun aksi durumunda uzmanlar kişinin tansiyon ve kan dolaşımında problem yaşayabileceği konusunda uyarıyor. İyi bir uyku için önce odayı doğal olarak havalandırmak gerekiyor.

BİR DUVARINIZDA SEVDİĞİNİZ RESİMLER OLSUN! 

Yatak odası tasarımında yine uyulması gereken kurallardan biri de bir duvarınızı sevdiklerinizin resimleri, güzel anılarla dolu seyahat fotoğrafları, sevdiklerinizin size armağan ettiği objelerle doldurmak olacaktır. 

DUVAR RENKLERİNİN SEÇİMİ ÖNEM TAŞIYOR 

Yatak odasının renk seçimi odanın ne kadar aydınlık olduğuyla alakalı bir durumdur.Çok çok ışık alan aydınlık bir odada koyu renkler tercih edilebilir. Ama az aydınlık olan bir odada mutlaka açık renkler tercih etmelisiniz. Örneğin çok açık ve pastel renklere gitmek gerekir.Turuncu, kırmızı gibi renkler heyecan aşılayan, uykuyu kaçırabilecek renklerdir. Gül kurusu, açık gri, pastel mavi ve pastel yeşil, lila, krem, bej gibi renkler ise rahatlıkla tercih edilebilir

MUTLAKA BİR OKUMA KÖŞENİZ OLSUN! 

Odanızda sevimli bir okuma köşesi, odanızı olduğundan daha modern gösterecektir. Eğer yatak odanız yeteri kadar büyük değilse, yatak başucunuzu buna göre düzenleyebilirsiniz. Başucu aydınlatmanız ve hafif müzik dinleyebileceğiniz bir ortam yaratmanız, kısa bir okuma süreciyle beyin dalgalarınızı sakinleştirecek ve sizi uykuya daha iyi hazırlayacaktır.

 

Yorumlar