Yaz aylarında sağlıklı cilt için 7 öneri!

Yazın cilt bakımı nasıl olmalı? Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için dikkat edilmesi gerekenler neler? Bu yazı ışıl ışıl bir ciltle karşılamaya ne dersiniz?

Yaz aylarında sağlıklı cilt için 7 öneri!

Sağlıklı ve canlı cilt için yapılması gerekenler nelerdir? yaz aylarında cilt bakımı nasıl yapılmalı dikkat edilmesi gerekenler neler? Yaz aylarında artan sıcaklarla, değişen mevsim cildimizde de büyük değişimlere neden olur. Özellikle sıcak havalardan artan cilt sorunları sivilce akne ve siyah nokta gibi sorunlarala karşılaşmamıza neden olabiliyor. Mevsime göre değişiklik yapmamız gerektiğini söyleyen Sebamed uzmanları “Cilde nefes aldıran, cildin 5.5 pH değeriyle uyumlu ve doğal koruyucu tabakasını sağlıklı tutan ürünler tercih edin” diyor. 

yazın cilt bakımı için dikkat edilmesi gerekenlerKış aylarında bayılarak yediğimiz yağlı ve karbonhidrat yüklü
yiyeceklerin yerine hafif ve serinletici yemeklere yönelir olduk. Peki ya cilt bakım rutinimizde ne gibi bir değişiklik yaptık? Zira yaz aylarında cildimiz farklı bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Yazın ışıltısına yaraşır pırıl pırıl bir cilt için günlük bakımımızda birkaç küçük değişiklik yapmamızı öneriyor. İşte o öneriler...

yazın ışıltılı cilt için öneri

1- Tıpkı giysilerde olduğu gibi yaz aylarında yoğun ve yağlı bakım ürünleri kullanmaktan kaçınmalıyız. Nem ve ter ile birlikte gözenekleri tıkamayacak, cildin nefes almasına izin veren ürünler tercih edilmeli.
2- Güneş koruyucu, yaz aylarının olmazsa olması. Hava ister güneşli olsun ister kapalı, sabah evden çıkmadan en az 20 dakika önce sürülmeli. Gün içinde de güneş kreminizi tazelemenizde fayda var.
3- Güneş ışınlarıyla birlikte deniz suyu veya havuzlardaki klorlu su da cildimize zarar verebilir. Bu nedenle cildimizi temizlerken veya nemlendirirken ekstra hassas
davranmak gerek. Cildin doğal koruyucu tabakasını sağlıklı tutmak için tıpkı cildiniz gibi pH değeri 5.5 olan ürünleri kullanın.
4- Çoğumuzun kışın sarıldığı C vitamini güneşin zararlı etkilerine karşı korunmak için en etkili silahlardan biri. Yazın da bol bol C vitamini tüketin.
5- Yaz aylarında A vitamini en iyi dostunuz olsun. Lekesiz bir cilt için, havuç, biber,
kayısı, marul gibi A vitamini yönünden zengin besinler tüketin.
6- Tabii yaz aylarında terleyerek kaybedilen suyu yerine koymak, cildi içeriden de
nemlendirmek gerek. Yani bol bol su içmeyi unutmayın.
7- Kolonya, parfüm gibi ürünler güneşle temas ettiğinde cildinizde leke bırakabilir. Bunun önüne geçmek için yaz aylarında kolonya ve parfümü doğrudan cildinize değil, giysilerinize sıkın.

Yorumlar