Yaz makyajı 2018 trendleri ve önerileri

Yaza, kozmetiğin gücünü ve cıvıltısını kullanıp merhaba makyajı yapmaya ne dersin! Tüm yaz boyunca en pratik makyajın bu olabilir!

Yaz makyajı 2018 trendleri ve önerileri

Mevsimlerin değişmesi, soğuk havaların yerni sıcak havalara devretmesiyle beraber kalın kıyafetlerin yerini ince kıyafetler alıyor. Ancak sadece bununlada kalmıyor! Yaz demek sıcak renklerin ve parıltı bir görünümün adresi demek! Kıyafetleriniz ve bu sıcacık mevsime uyum sağlayacak bir makyaj arıyorsanız bugün elmaelma.com okurları için hazırladığımız yaza 'merhaba makyajı'na göz atabilirsiniz. 

CİLT MAKYAJI NASIL OLMALI?

Sıcak havalarda kat kat fondötenler akıp cildiniz adeta 'Ben yağlıyım' diye avaz avaz bağıracaktır. Bu noktada ten renginizin bir kaç ton koyulaşacağı bu mevsimde doğallığı hedef almanız gerekmektedir. Bu yüzden cildinizde ufak tefek kusurlarınızı kapatarak cildinize cilt tipinize göre renkli güneş koruyucu kullanabilirsiniz. İnce katmanlarda uyuladığınız güneş koruyucu veya ince yapılı fondötenden sonra elmacık kemiklerinize allık uygulamayı unutmayın! 

Cildinize bu mevsimde yakışacak kozmetik ürünü allık olacaktır. Adete yaz mevsimlerinin vazgeçilmezi olan allık cildinizde güneşten yanmış doğal bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. Bu yüzden allık uygulamayı ihmal etmeyin! Ancak cilt makyajının işlevi henüz bitmedi! Allık işlevini gerçekleştirdikten sonra sıra elmacık kemiklerinizin üst kısmına uygulayacağınız buram buram aydınlatıcılarda bu yaz vazgeçilmez ürünler arasında yer alacaktır. 

ÇEKİCİ DOĞAL GÖZLER!

Yaz mevsiminde özellikle yok gibi makyaj olan ancak cildinizde çok az makyaj varmış gibi gösteren makyaj yapmanız gerekiyor buradaki en önemli makyaj ise gözlerdir. Her ne kadar cilt makyajınız sade ve doğal olsa bile gözlerinizi abattığınız taktirde her şey değişecektir. Bu yüzden gözlerinizde kirpik diplerinizi belirginleştirerek pembe veya sıcak tonlarda far uyguladıktan sonra rimel işlevinide bitirdikten sonra göz makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

DUDAKLARI NASIL BIRAKABİLİRİZ?

Yukarıdaki başlıklardan da anlayabileceğimiz gibi dudakları yaz mevsiminin renklerinden esinlenerek sıcak tonlarda ve açık renkli rujları tercih edebilirsiniz. 

Yorumlar