Yazın en güzeli: Ahududulu Sorte

Sıcak yaz günlerinin en güzel kurtarıcısı: Ahududulu sorte! Hem tadıyla, hem de görünüşüyle masanızın en güzel yerine yerleşecek!

Yazın en güzeli: Ahududulu Sorte

Malzemeler

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı  su

450 gram taze ya da donmuş ahududu

1 su bardağı portakal suyu

Süsleme için

1 demet nane
Karışık yumuşak meyve (çilek, yabanmersini, vişne, kiraz gibi)

Tatlının yapılışı

Şekeri suyla birlikte bir tencereye koyup şeker tamamen eriyene kadar sürekli ka­rıştırarak ısıtın. Kaynayınca altını kapatıp so­ğumaya bırakın. Ahududuları portakal su­yuyla birlikte püre haline getirip süzgeçten geçirerek çekirdekleri ve posaları çıkarın.

Şurubu ahududu püresiyle karıştırıp bir kaba dökün ve buzluğa koyun. Kenarları donana kadar yaklaşık iki saat buzlukta bıra­kın. Sonra çıkarıp mutfak robotunda iyice çırpıp tekrar buzluğa koyup tamamen don­ması için dört saat buzlukta bırakın.

Servisten yaklaşık 30 dakika önce buz­dolabına koyup hafifçe yumuşayana ka­dar bekletin. Büyük bir nane dalını servis ta­bağının kenarına ekleyin.

Nane yapraklarını üzerinde bırakıp çi­lekleri ikiye bölün. Diğer meyvelerle birlikte nane yapraklarının üzerine koyun. Ahududu saikımlarıyla süsleyip diğer mey­veleri de üzerine koyun. Tabağın ortasına da sorbeden döküp servis yapın.

 

Haber: tatlitarifleri.tv
 

Yorumlar