Yemek kokusu evden nasıl çıkar limon yakın!

Yemek kokusu evden nasıl çıkar? Mutfakta yemeğinizi pişirdikten sonra kalan yemek kokusundan pratik bir şekilde kurtulabilirsiniz!

Yemek kokusu evden nasıl çıkar limon yakın!

Yaşam alanımızın olmazsa olmazı olan yerlerinden biri mutfaktır. Günün belki de büyük bir çoğunluğunu yemek yaparak veya mutfak sohbetleriyle geçirdiğimiz sıcak dakikaların en samimi yeridir. Ancak birçoğumuzun sıklıkla şikayetçi olduğu mutfaktaki yemek kokusudur. Yemeği yapması ve yemesi her ne kadar en can alıcı ve ağız sulandırsada yemek kokusunu evden çıkarmak biraz zaman alıyor. Ancak sizi bu dertten kısa sürede kurtarak bir önerimiz var! Elmaelma.com olarak hazırladığımız limon kabuğu, sirke, mum gibi malzemelerle evinizdeki yemek kokusundan kurtaracak tavsiyeler için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

SİRKE LİMONU KAYNATIP...

Evdeki yemek kokusundan kurtulmanın en etkili yöntemlerinden biri de limon ve sirkeyi kaynatmaktan geçiyor! Yemek yedikten sonra evinize sinen kokudan kurtulmak için, herhangi bir boyuttaki cezveye 1 bardak su biraz elma sirkesi ve bir tane limonu sıkıp kısık ateşte kaynatın. İşte hepsi bu kadar!

SİNEN KOKUDAN KURTULMAK İÇİN LİMON YAKIN!

Evet yanlış görmüyorsunuz! Evinize sinmiş ağır yemek kokusundan kısa sürede kurtulmak istiyorsanız, daha önce kullanmış olduğunuz limon kabuğunu posasından ayırıp kabukları yakın. Özelikle kızarma, balık kokusu gibi ağır kokular için anında çözüm olan bu yöntemi kullanara evinize ferah bir hava kazandırarak fresh bir koku verebilirsiniz.

ÇAY KAVURUN!

Ağır yemek kokusu sorunundan sizi kurtaracak bir diğer yönemde siyah çayı kavurmaktır. Teflon tavanızın içerisine biraz çay ekleyin ve çayı kavurun. Kavurmuş olduğunuz çaydan çıkan duman evdeki ağır kokuyu temizleyecektir. 

HEM ROMANTİK HEM PRATİK!

Yemek yaparken veya yemeğinizi yaptıktan sonra da uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de mum yakmaktır. Evde ağır koku oluşmasını önlemek ve kurtulmak için mutfakta mum yakabilirsiniz. Dekor amaçlı olarak kullanabileceğiniz mumlarınızı artık yakma zamanı geldi!

Yorumlar