Yemek spordan önce mi sonra mı yenmeli karnınız açken egzersiz yaparsanız...

Yemek spordan önce mi sonra mı yenmeli? Hepimizin kafasını kurcalayan egzersiz boş mideye mi tok karna mı yapılmalı sorusunun yanıtı haberimizde!

Yemek spordan önce mi sonra mı yenmeli karnınız açken egzersiz yaparsanız...

Yemek spordan önce mi sonra mı yenmeli?  Bu soru hemen hemen hepimizin kafasını karıştıran bir sorudur.Bu sorunun cevabını Diyet ve Beslenme Uzmanı Orçun Kürüm'den öğrendik. Daha uzun süreli ve etkili antrenman yapmak istiyorsanız bu önerilere kulak verin! 

ANTRENMAN ÖNCESİ NE YENİLECEĞİ EGZERSİZİN TÜRÜNE GÖRE FARKLILIK GÖSTERMEKTEDİR 

Egzersiz öncesi yemek yemenin faydaları şunlardır; Antrenman öncesi ne yenileceği kişiden kişiye, egzersizin türüne, amacına, süreye ve hatta ortamın ısısına göre bile değişkenlik gösterir. Eğer bir saat içinde antrenman yapılacaksa daha önceden denenip bilinen, sindirimi kolay olan muz, granola bar, küçük bir kase müsli gibi karbonhidratı yüksek ama yağ miktarı az olan gıdalar tercih edilmelidir. Antrenmana bir saatten daha uzun bir süre varsa ve öncesinden bir şey yenilmeyecekse önceki öğünde karbonhidrattan zengin bir yemek yenilmelidir.

SABAH EGZERSİZ YAPMADAN ÖNCE MUTLAKA KAHVALTI YAPIN 

Sabah egzersiz yapmadan önce kahvaltıyı es geçenlerden misiniz? Egzersiz öncesi, kahvaltı yaparsanız bu öğün sayesinde  daha iyi ve daha uzun süre performans sergileyebilirsiniz. Sporcular üzerinde yapılan çalışmalar bunu destekliyor. Yapılan bir araştırmanın sonucunda kahvaltı yapanların, sadece öncesinden su içerek egzersize başlayanlardan daha uzun süre bisiklet sürdüklerini ortaya koymuş. Bunun sebebi gece boyunca kan şekerini düzenlemeye yardımcı olan glikojen depolarının boşalması ve düşük kan şekeri seviyesi ile yapılan egzersizde yorgunlukların daha erken başlamasıdır. 

EGZERSİZE BAŞLAYACAĞINIZ ZAMAN KARNINIZ AÇ OLMASIN 

Akşam yemeğinden sonra bir şet tüketmediyseniz, egzersiz öncesi kan şekerini normal seviyeye getirmeniz gerekir. Egzersiz öncesi tüketilen ara öğün güne ve saatine göre bile değişkenlik gösterebilir. Fakat sabah erken saatte spor yapanlar için zaman da kısıtlı ise bu bazen taze sıkılmış bir meyve-sebze suyu karışımı bile olabilir.

 

Yorumlar