Yemek yeme isteği nasıl giderilir neden olur?

Sürekli yemek yemek istiyorsunuz ve kendinizi durduramıyor musunuz? İşte yemek yeme isteğinin nasıl durduralacağının cevabı...

Yemek yeme isteği nasıl giderilir neden olur?

Yemek yemek bazen sadece karın doyurmaktan çıkar ve yediğiniz içtiğinizden zevk almaya başlarsınız. Bu elbette ki güzel bir duygu ancak yeme arzunuz sürekli hareketi geçiyor ve siz kendinizi tokken bile yeme eylemi içerisinde buluyorsanız dikkat! Bu durum çok kilolu insanlarda olabileceği gibi zayıf bireylerde de olabiliyor ve sonra "Bu 10 kiloyu ben nasıl aldım" diyoruz. işte bu nedenle yeme arzunuzu bastırmanız gerekiyor. Peki yeme arzusunu bastırmak mümkün mü? Elbette mümkün. Bu yazımızda sizlere yemek yeme dürtüsünün nasıl giderileceğini aktaracağız.

BEYNİN YİYECEK ARZUSU BASTIRILIYOR

 Önemli bir sağlık sorunu olan obezite tedavisinde kullanılan derin Transkranyal Manyetik Uyarım (dTMU) yönteminde hastanın yeme isteğine müdahale edilmesi amaçlanıyor. Bu yöntemle beynin yiyecek arzusunu bastıran bölgesi olan İnsula alanına uyarı verildiğini belirten uzmanlar, böylece yiyecek arzusunun giderilmesi ve bireyin yemek yeme ataklarından kurtulmasının sağlandığını kaydetti.

OBEZİTE TEDAVİSİNDE OLDUKÇA FAZLA KULLANILAN BİR YÖNTEM

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Metin, derin Transkranyal Manyetik Uyarım (dTMU) yöntemi ile ilgili bilgi verdi. Doç. Dr. Barış Metin, şunları söyledi: “Obezite tedavisinde hastanemizde uygulanan tedavilerden bir tanesi de derin Transkranyal Manyetik Uyarımdır (dTMU). Bu tedavide beynin yiyecek arzusunu bastıran bölgesi olan insula alanına uyarı verilerek yiyecek arzusunun giderilmesi ve obeziteli bireyin yemek yeme ataklarından kurtulması sağlanır.

 YEMEK RESİMLERİ GÖSTERİLİYOR

dTMU/dTMS tedavisi 3 ile 5 haftaya yayılan toplam 15 seanstan oluşmaktadır. Seanslar hazırlıkla birlikte yaklaşık yarım saat sürmektedir. Seanslardan önce hastalara yemek resimleri gösterilerek yemek arzusunun tetiklenmesi sağlanır ve arkasından beyin uyarısı verilir. Beyin uyarısından önce yemek resmi gösterilmesinin amacı, yemekten sorumlu beyin hücrelerini uyararak, tedavinin daha etkili olmasını sağlamaktır.”

YEME ARZUSUNUN AZALDIĞI GÖZLEMLENMİŞ

Seanslar sırasında verilen beyin uyarısının, daha önceden bilinen bir beyin hastalığı olmayan kişilerde tehlikeli bir yan etkiye neden olmadığını ve uyarıların ağrılı olmadığını ifade eden Doç. Dr. Barış Metin, “dTMU/dTMS tedavisi süresince mutlaka diyetisyen görüşmeleri ve diyet programı da uygulanması gereklidir. Daha önceden dTMU/dTMS uygulaması ile ilgili yapılan bir çalışmada, bu uygulama yapılan hastaların uygulanmayan hastalara göre daha fazla kilo kaybettikleri ve yeme arzularının belirgnin biçimde azaldığı bulunmuştur” diye konuştu.

Yorumlar