Yer elmasının faydaları nelerdir hangi hastalıklara iyi gelir?

Sağlığın bir çok alanında oldukça etkili olan besinlerden biri de yer elması! Yer elması sadece anne sütünü arttırmada değil kanser önleyici etkisi bulunmakta!

Yer elmasının faydaları nelerdir hangi hastalıklara iyi gelir?

Sağlık açısından herhangi bir zararı olmayan yer elması. İsmi gibi yerin altında yetişen içerisinde herhangi bir sağlığı tehdit eden bir madde bulundurmayan ve nişasta zengini olan bir besindir. İster salatasını isterseniz de yemeğini yaparak tüketebileceğiniz bu besin sağlık açısından bir çok alanda faydası olan yer elmasının faydalarını elmaelma.com okurları için derledik...

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR!

Yer elması kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.  İçerisinde nişasta da bulundurmadığı için şeker hastaları tarafından tüketildiğinde fayda sağlayabilir.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR!

İçerisinde yer alan İnülin maddesi sayesinde sindirim sistemini hızlandırmaya yardımcı olur. Bu inülin maddesi suda çözülebilen bir madde olduğundan ve içerisinde yer alan zengin lif içeriği sayesinde kabızlık sorununu da engellemeye yardımcı olmaktadır.

GÖBEK ERİTMEDE DETOKS ETKİLİ!

Kanser kemik erimesi şeker hastalığı riskini azaltır
Yer elmasının sağlığınıza olan faydaları yine inülin maddesi sayesinde gerçekleşiyor. İnülin maddesi kanser, şeker hastalığı ve kemik erimesini rahatsızlığının önlenmesine yardımcı oluyor.

İDRAR SÖKTÜRMEYE YARDIMCI

Yer elması doğal bir idrar söktürücüdür. İdrar yaparken problem yaşıyorsanız yer elmasını düzenli olarak tüketerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz. 

ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRMAYA BİREBİR!

Yer elması içerisinde yüksek miktarda C ve A vitamini barındırır.  Aynı zamanda içerisinde bolca mineral barındırmasından dolayı anne sütünü arttırıcı etkisi bulunmaktadır. 

DEMİR KAYNAĞI

Yer elmasında bulunan demir miktarını 3 ons (yaklaşık 87 gram) kırmızı et yiyerek elde edebilirsiniz. 

SAÇ SAĞLINDA OLDUKÇA ETKİLİ

İçerisinde demir mineralleri ve vitamin bakımından zengin olan yer elması saç sağlığı açısından bulunmaz bir nimettir. Saçlarınız sağlıksız görünmeye başladıysa beslenmenize yer elması ekleyebilirsiniz. 

KIŞ HASTALIKLARINI ÖNLEMEYE BİREBİR!

Yer elması özellikle kış günlerinde bolca tüketilmelidir. Hem bağışıklığı güçlendirici etkisi hem de kanseri önleyici etkisi dolayısıyla uzmanlar tarafından sıkça tüketilmesi tavsiye edilir.

Yorumlar