Yılbaşı gecesi yenen yemekler nasıl eritilir?

Yılbaşı demek sınırsız yeme, içme ve eğlence demek. Eğer ertesi gün pişmanlık yaşamak istemiyorsanız bu detoksu kesinlikle uygulamalısınız...

Yılbaşı gecesi yenen yemekler nasıl eritilir?

Yılbaşı gecesine günler kaldı, haliyle şimdiden tüm detaylar düşünülmeye başlandı bile! Sınırsız müzik, eğlence, içki ve yemek... Çeşit çeşit mezeler, ana yemekler, tatlılar! Yılbaşı geceniz pişmanlığa dönüşsün istemiyorsanız dediklerimize kulak verin! 

Akupunktrist Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu, bütün bir yılın yorgunluk ve stresini yılbaşı programında atmak, yeni bir yıla eğlenerek dilediği gibi girmek isteyenlerin, o gecenin ardından genellikle büyük pişmanlık yaşadıklarını söyledi. Bu pişmanlığın, yılbaşında sınırsızca tüketilen yiyecek ve içeceklere dair olduğunu vurgulayan Dr. Buyrukçu, şöyle dedi:

Kişilere tercih şansı sunmayan fix menüler ve bol kalorili alkollü içecekler… İşte yılbaşı gecesinin sonunda çoğu kişiye pişmanlık yaşatan menüler… Halbu ki böyle bir pişmanlık yaşamadan bu özel gecenin tadına varmak mümkün. Dilediğini yiyip içerek, gönlünce eğlenerek yeni yılı karşılayanların, o gece tükettikleri zararlı unsurlardan 2 günlük bir programla kurtulmaları mümkün…”

Bu programla yasak gıdaların, herhangi bir zarar vermeden vücuttan arındırıldığını, aynı zamanda diyet uyumluluk sürecinin korunabildiğini bildiren Dr. Buyrukçu, “Bunun için yılbaşı sonrası iki günlük detoks yeterlidir. Söz konusu detoks mevcut diyetin kalitesini arttırdığı gibi bir önceki gecenin kaçamağını telafi edecek ve diyet bozmayan kişilerde verimli bir toksin atıcı programı olacak” diye konuştu.

Diyetisyen Büşra Işık ise detoks programının içeriğine ilişkin bilgi verdi. Diyetisyen Işık, ilk gününün karaciğer, ikinci gününün ise arınma-ödem detoksu olduğunu kaydederek, “İlk günkü detoksta yılbaşı gecesi alınan şeker, alkol ve kızartmaların zararlı etkileri, ikinci günkü detoksta ise sindirim sistemindeki toksinler vücuttan uzaklaştırılmaktadır. Yılbaşı sonrası detoksunun uzman kişilerce hazırlanmış programa uyumlu yapılması, amaca ulaşılmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar