Yılbaşı pilavı tarifi yeni yıl sofralarınızı taçlandırmaya ne dersiniz?

Yılbaşı pilavı tarifi ne, gerekli malzemeler nelerdir? Yeni yıl sofrasında bu pilava yer vermek isteyenler için muazzam bir tarif hazırladık!

Yılbaşı pilavı tarifi yeni yıl sofralarınızı taçlandırmaya ne dersiniz?

Yeni yıl için geri sayım başladı! Yep yeni bir yılı karşılamak için bir çoğumuz çeşit çeşit planlar hazırladık! Bazılarımız arkadaşlarla çılgın partilerle karşılama planları yaparken bazılarımız evde güzel bir sofra hazırlamak için can atıyor! Evde yeni yıl gecesi için sofralarınızda yer verebileceğiniz yeni yıl pilavı yapmanın püf noktlarını elmaelma.com okurlarıyla paylaştık. Sizde sofralarınızda bu pilav için yer açabilirsiniz!

Malzemeler; 2,5 su bardağı pirinç, 200 gram kestane, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 3,5 su bardağı tavuk suyu ve su karışımı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar yeterli olacaktır.

Yapılış aşaması; Pirinçleri tel süzgecin üzerine alın ve sudan geçirin. Kenarda sularının süzülmesini bekleyin. Kestanelerin kabuklarına minik çizikler atın ve kaynar suyun içerisinde yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
Çıkarıp henüz sıcakken kabuklarından ayıklayın ve ortadan ikiye bölün.
Derin bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı alın.

Eridiğinde üzerine pirinçleri ilave edin ve saydamlaşana kadar kavurun.
Üzerine tavuk suyu ve su karışımını, ayıklanmış kestaneleri, kuş üzümlerini, tuz ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra haşlanmış yeşil mercimeği de ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra servise başlayabilirsiniz!

Yorumlar