Yıpranmış saçlar için neler yapılmalıdır Hint yağının mucizesine inanamayacaksınız!

Yıpranmış saçlar için neler yapılmalıdır? Saçlar nasıl çabuk uzar? Saçınızın bakımından tutun da sağlığına kadar Hint yağı sizler için birebir olacak!

Yıpranmış saçlar için neler yapılmalıdır Hint yağının mucizesine inanamayacaksınız!

Hint yağı nedir? Hint yağının kullanım alanları nelerdir? Hint yağı saç ve cilt bakımında kullanılır mı? Bu yazımızda Hint yağının ne gibi faydaları olduğunu inceledik. Biz kadınlar için saçlarımız oldukça değerlidir. Kimyasal ürünlerden önce cilt ve saç bakımımız için elbette doğal ürünleri kullanmak isteriz. İşte siz de ışıl ışıl parıldayan saçlara, gür kirpik ve kaşlara, sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak istiyorsanız Hint yağının güzelleştiren bu mucizevi faydalarını bilmenizde yarar var!                                                                                                                         

HİNT YAĞI NEDİR?                 

Terminolojik geçmişine bakıldığında Hint yağı, Hint bitkisinin tohumlarının preslenmesi sonucunda elde edilmekte ve Ricinus Communis adı ile de bilinmektedir. İçeriğinde bol miktarda doymamış yağ, E vitamini, mineral ve protein yer almaktadır.                                                                                                                             
HİNT YAĞININ KULLANIM ALANLARI NELERDİR?                                                                                                                                                                                                     Başta Hindistan ve Afrika olmak üzere Hint bitkisi ile yağı uzun yıllardır dünya çapında yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise anti bakteriyel özelliğinin bulunması ve iltihap gidermekte etkili olmasıdır. Bunların yanı sıra genel olarak saç, şakak, sakal, cilt bakımı yönünden de kullanılmaktadır. 

Şimdi Hint yağının kullanım alanlarını sırasıyla inceleyelelim :

HİNT YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR VE NASIL UYGULANIR?                                                                  
Hint yağı saçlar üzerinde oldukça etkilidir. Düzenli kullanıldığı takdirde saçların daha canlı görünmesine yardımcı olmakla birlikte tatlı badem yağıyla beraber kullanıldığında faydası daha da artmaktadır.Banyodan önce saç diplerine masaj yapılarak uygulanır. Yapılan masajla birlikte saç diplerindeki kan dolaşımı artmakta ve daha sağlıklı saçlar ortaya çıkmaktadır. Yağdan en iyi etkiyi alabilmek için gece yatmadan önce sürülmeli ve daha sonra bone yardımı ile saçlar kapatılmalıdır. Sabah uyanıldığında saçlar ılık su ile yıkanmalıdır. Bu sayede saçtaki kırılma azalmakta, saçlar daha nemli hale gelmektedir.                                   

 

İçeriğinde yer alan mineraller ve vitaminler sayesinde yeni saçların çıkmasına yardımcı olur ve saç kıran gibi saç derisi ile alakalı hastalıklar da Hint yağı ile çözüme kavuşmaktadır.  Saç kıranın bulunduğu bölgeye düzenli olarak hint yağı sürmek işe yarar sonuçlar sağlamaktadır.

Canlı görünümün yanı sıra hint yağı saçların gürleşmesine de fayda sağlamaktadır. Bu etki sadece saç için değil kaş ve kirpikler için de geçerlidir. Her gece düzenli olarak kaşlara ve kirpiklere hint yağı sürüldüğünde istenilen sonuca ulaşmak mümkündür. Eğer gece yağ ile uyumak rahatsız ediyorsa masaj ile sürülüp yarım saat bekletilir ve ardından ılık su ile durulanabilir.

Sayılanların yanı sıra hint yağının faydaları arasında saç derisinde bulunan enfeksiyonları tedavi edici özelliği de vardır. Düzenli kullanım sonucunda saç derisindeki bakteri ve mantar oluşumunu önler.

 HİNT YAĞININ SAKAL VE BIYIĞA FAYDALARI?                                                                  
Hint yağının içerisinde yer alan salisilik asit, bitkisel içerikli hormon görevine sahiptir. Bu özelliği sayesinde saç, sakal ile ilgili problemlere fayda sağlamaktadır. Özellikle bıyık ve sakal için yaygın şekilde kullanılmaktadır. Kullanım esnasında saç ve sakal üzerinde daha etkili olması açısından başka bitkisel yağlar ile de karıştırılabilir. Hint yağı düzenli şekilde kullanıldığı takdirde sakal seyrekliği sorunu yaşayan ve yeni sakal çıkmasını isteyen kişiler için etkilidir.Hint yağı saç, şakak ve sakal tüylerinin dökülmesine engel olmaktadır.                                                                 Sakallarının seyrekleşmesinden şikayetçi olanlar için daha koyu renkte ve gür sakallara sahip olunulmasını kolaylaştırmaktadır.

HİNT YAĞININ PEK BİLİNMEYEN FAYDALARI NELERDİR?
Hint yağı kırılgan bir yapıya sahip olan en ve ayak tırnakları için oldukça faydalıdır. Aynı zamanda tırnak etlerinin tedavisinde de işe yaramaktadır. Bunun için az miktarda hint yağı iki ya da üç ay süresince ayak ve el tırnaklarına masaj yapılarak uygulanır. Ayrıca hint yağı yaşlılık nedeniyle ciltte meydana gelen lekeler, sivilce, migren, bağırsak ve mide sorunları için de fayda sağlamaktadır.

HİNT YAĞININ CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Hint yağının cilde faydaları son derece fazladır. Faydaları başlık olarak sıralanırsa cilt sorunları, kırışıklıklar, derin çizgiler, akne, yara izleri, nemlendirme, enfeksiyon, cilt çatlakları ve cilt lekeleri üzerinde oldukça etkindir. Yağın içerisinde Omega 3 yağ asitleri fazladır. Bu yağ asitleri cildin daha nemli hale gelmesini sağlayarak canlı bir görünüm kazandırır.

Hint yağının mikroplara karşı olma özelliğinin bulunması ona enfeksiyonlarla mücadele edebilme özelliği kazandırmaktadır. Bu sayede cilt görülen cilt mantarları, çizik ve küçük kesikler üzerinde etkilidir. Ayrıca cilt enfeksiyonlarına bağlı olarak ortaya çıkan ağrıları da azaltmaktadır.

Pek çok kişinin ileri yaşlarda mücadele ettiği kırışıklık ve ciltteki derin çizgiler de Hint yağı ile giderilmektedir. Cilde sürüldüğünde elastin ile kolajen üretimini uyararak daha canlı ve yumuşak bir cilt elde edilmesini sağlar.

PEKİ YA ZARARLARI?

Bitkisel yağların aşırı kullanımı cildin tahriş olmasına yol açmaktadır. Bundan dolayı belirtilen ölçüye uyulmalı ve fazla kullanılmamalıdır. Bu durum tüm bitkisel yağlar için geçerlidir. Yeterli miktarda kullanılan hint yağı başta cilt olmak üzere vücudun diğer bölgelerine de fayda sağlamaktadır. Hint yağı gözenekleri tıkama özelliğine sahiptir. Gözenekler cildin hava almasını sağladığından dolayı tıkanma ile birlikte akne meydana gelmekte, cilt tahriş olmaktadır. Bu nedenle hint yağının az miktarda kullanılması tavsiye edilmektedir.

 İŞTE HİNT YAĞININ SAĞLIK İÇİN MUCİZEVİ FAYDALARI...

Hint yağı faydaları sağlık yönünden oldukça yararlıdır. Etkili olduğu en önemli rahatsızlıklardan biri kabızlık sorunudur. Müshil etkisine sahip olan bu yağ gün içerisinde üç kez bir ya da iki çay kaşığı olacak şekilde ağızdan alınmalıdır. Yağın soğuk preslenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Ancak istenilen tedavinin mümkün olabilmesi için hint yağının önerilen miktardan fazla kullanılmaması gerekir. Aksi takdirde ishal, kusma gibi olumsuz etkiler ortaya çıkmaktadır.

Kabızlığın yanı sıra hint yağı eklem ve kas ağrılarına da iyi gelmektedir. Ağrının olduğu bölgeye Hint yağı ile masaj yapmak olumlu etki meydana getirmektedir.

HİNT YAĞININ KULLANIM ŞEKLİ NASILDIR?

Hint yağının faydalarından yararlanmak için genel itibariyle sıkıntılı olan bölgeye masaj yapılarak sürme şeklinde uygulanır. Ağrılar için hint yağı kullanılacağında yağa bulanmış pamuklu kare şeklinde bez ağrının olduğu bölgeye koyulur. Daha sonra üzerine sıcak su torbası da koyularak yaklaşık bir saat boyunca bu şekilde beklenir ve bu uygulama haftada iki kez olacak şekilde tekrarlanır.

Eklem romatizması için hint yağı kullanılacağında iki çay kaşığı yağ su ile karıştırılır ve içilir. Fakat bu kısa süreli bir uygulamalıdır. Hint yağının uzun süre ağızdan alınması tavsiye edilen bir durum değildir. Özellikle kronik rahatsızlık varsa ya da ilaç kullanılıyorsa bu durumda doktora danışmadan ağızdan hint yağı kullanılmamalıdır.

 

Yorumlar