Yolunda giden bir ilişki ve uzun ilişki için yapılması gerekenler nelerdir?

Biraz şans birazda sizin yön verdiğiniz ilişki ile sağlıklı ve uzun ömürlü ilişkinin önüne kimse geçemez! İşte sağlıklı bir ilişki için 5 ipucu!

Yolunda giden bir ilişki ve uzun ilişki için yapılması gerekenler nelerdir?

İlişkiler karşılıklı emek dışında biraz şans birazda ne istediğiniz doğrultuda ilerlemektedir. Genellikle herkesin istediği sağlıklı uzun ömürlü bir ilişki için yapılması ve dikkat edilmesi gereken bir kaç aşama bulunmaktadır. Eğerki karşınızdaki kişinin o tek yastığı eskitmek istediğiniz kişi olduğuna inanıyorsanız bu aşamaları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz...

1) HAYATINIZIN MERKEZİNE KOYMAYIN!

Şu konuda anlaşalım karşınızdaki kişiyi hayatınızın merkezine koymanız demek karşınızdaki kişiye bütün benliğinizle sahiplenmeniz ve kendinize başka bir uğraş bırakmamak demek! Bu sizi bir süre sonra yormaya ve saçma takıntılar edinmenize neden olur. Tabikide karşınızdaki kişiyi her koşulda kabullenmek ve sahiplenmek güzel bir şey ancak her şeyin bir dozu var. Hayatınızdaki kişi bir gün sizi bırakabilir veya yollarınız ayrılabilir bu ihtimali aklınızın bir köşesinden çıkarmayın.

2) İLK İZLENİM HİÇ BİR ZAMAN YETERLİ DEĞİLDİR

İlk görüşmenin verdiği heyecanla karşımızdaki kişiyi etkilemek için sevmediğimiz veya yapmaktan hoşlanmadığımız bir çok şeyi karşımızdaki kişi o an olumlu baktığı için kabullenebilir ve seviyormuş gibi davranabiliriz ki bu ilk görüşmelerde olan bir şeydir. Bu yüzden bizim yaptığımız bu davranışları karşı tarafın da size yapması büyük bir olasıdır. O yüzden yeni tanıştığınız veya devamının gelmesini istediğiniz bir durumda karşınızdaki kişiyle birden fazla görüşün ve iyi bir gözlem yapın. Acele etmeyin hemen karar vermeyin!

3) DÜRÜST OLUN!

Unutmayın ilişkinin ilerleyen evrelerinde patlak verecek konulardan biri de ''Sen ilk tanıştığımızda böyle değildin şimdi ne değişti?'' li cümlelerdir. Ne olursa olsun dürüst olun, korkmayın sizin kendinizde itici bulduğunuz özelliği belki karşı taraf sempatik bulabilir veya yargılamayabilir. O yüzden karşılıklı olarak birbirinizi tamamlamaya ve dürüst davranmaya teşvik etmelisiniz.

4) GÜVEN KONUSUNU BİRAZ KONUŞALIM!

Daha önce başınızdan sorunlu bir ilişki geçmiş olabilir, aldatılmış olabilirsiniz ve erkeklere karşı biraz ön yargılar edinmiş olabilirsiniz. Bunlar olan ve normal şeyler ancak sizin başınızdan geçen bir hata sürekli olarak yenileyecek diye bir şey yok! Bütün erkekler aynıdır kafasını yaşamayı bir kenara bırakıp hemen kendinize gelin! Bu noktaya yeni tanıştığınız kişiye sınırlarınızı baştan yeteri kadar ifade ettiğinizden emin olmak yakınmaktan daha mantıklı bir adım olacaktır.

5) DEĞİŞİM HEP HAYATINIZDA OLSUN

Çoğu zaman değişimden korktuğumuz konular olur ancak zaman zaman herkesin değişime ihtiyacı vardır. İlişkinizin ilerleyen zamanlarında değişir. Beklentileriniz zaman içerisinde değişebilir. İlişkilerde değişime açık olmak sizi vazgeçilmez biri haline getirebilir.

Yorumlar