Yüksek ısıda banyo yapmak kalp ve damar sağlığını iyileştiriyor

Japonya'da yapılan son araştırmaya göre haftada bir kaç yüksek ısıda banyo yapanların kalp damar sağlıkları iyileşme gösteriyor.

Yüksek ısıda banyo yapmak kalp ve damar sağlığını iyileştiriyor

Haftada bir kaç kez sıcak banyo yapmak sizi kalp krizinden felce bir çok hastalıktan koruyabilir. Japonya'daki Kyoto Üniversitesi'nin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre haftada bir kaç kez 41 derece sıcak suya dalmak kalbin sertleşmiş ve tıkanmış damarlarının açılma şansını arttırıyor. Çünkü sıcak suya daldığınızda kan akışı bacaklardan karına oradan da kalbe doğru yükselir ve kalbin daha fazla kanla dolmasına yardımcı olur. Ayrıca yüksek sıcaklıklar tansiyonu da düşürür. 

Araştırmacılar, ortalama 12 dakika boyunca banyo yapan 873 kadın ve erkeği izlediler, inme ve kalp problemlerini önlemek için vücutta oluşan değişimleri kayıt altına aldılar. Bilimsel Raporlar Dergisi'nde yayınlanan çalışma şunları özetle şunları ortaya koydu:

"Sauna banyoları kardiyovasküler hastalıklar üzerindeki olumlu etkileri azaltıyor. Sıcak su banyosu bir alternatiftir ve benzer etkilere de sahip olabilir."

İngiliz Kalp Vakfı'ndan Profesör Jeremy Pearson ise araştırma sonuçlarıyla ilglii daha fazla bilgi verdi:

"Hepimiz sıcak bir banyonun faydalarını, yatıştırıcı ağrılı bacaklarda ve gevşemede görebiliyoruz. Bununla birlikte, uzun bir ısının bir kişinin kalp sağlığı için neden yararlı olabileceğine dair makul nedenler de var. Bu çalışma, düzenli sıcak banyolar ile daha iyi kalp ve dolaşım sağlığı göstergeleri arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. Ancak bu sadece bir gözlem ve yan etki. Asli olan iyi bir diyet ve hareketli yaşam tarzı."

 

Yorumlar