Yüz nasıl temizlenir neyle yıkanır?

Sabah akşam veya gün aşırı içerisinde yüz yıkamak cildin temel bakımlarından bir tanesidir. Peki siz cildinizi doğru yıkadığınıza emin misiniz?

Yüz nasıl temizlenir neyle yıkanır?

Her sabah ve yatarken yüzümüzü yıkıyoruz. Ancak bu işlemi ne kadar doğru yapıyorsunuz hiç düşündünüz mü? Cilt bakımının temel işlevi doğru temizliktir. Gün içerisinde cilt tabakanıza biriken kir ve yağ oluşumları gözeneklerinizi oluşturur ve büyüyüp tıkanmasına neden olur. Ancak doğru bakım yapılmadığı taktirde zamanla tıkanan gözenekler akne oluşumu gibi çeşitli cilt sorunlarına zemin hazırlıyor.

YÜZ NASIL YIKANIR?

Cildinizi genellikle sabah uyanır uyanmaz çabuk ayılabilmek adına soğuk su ile yıkarız ancak soğuk su ciltteki kirli tabakanın temizlenmesini engeller fakat kışın soğuk havalarda da ısımak için sıcak suyla yıkadığınız yüzünüzde cilt kuruluklarına neden olur bu noktada cildinizi her gün her mevsimde ılık su ile yıkamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Daha sonra cilt tipinize göre kullandığınız köpükler veya sabun gibi ürünler kullanırken cildinizin tamamına yayın bölgesel yıkamayın ancak burun kenarlarınız yanaklarınız ve alnınız hassas olduğundan dolayı hafif oval hareketlerle yumuşak davranın. 

KURULAMA AŞAMASINA DİKKAT!

Geldik işin en hassas noktasına! Cildinizi kurularken şimdiye kadar bastırarak ya da ovuşturarak kuruladığınız havlular aslında cildinizie büyük zararlar veriyor. Bu zararlar cildinizde çiziklerin oluşmasına neden oluyor. Bu yüzden havlu ile hafif hareketlerle bastır çek dediğimiz yöntemle cildinizi kurulayabilirsiniz.

Yorumlar