Yüz temizleme nasıl yapılır uzun süre durulayın!

Yüz temizleme nasıl yapılır? Yüz temizlemede yapılan hatalar nelerdir? İşte cildinizi ışıl ışıl gösterecek yüz temizleme tüyoları!

Yüz temizleme nasıl yapılır uzun süre durulayın!

Her kadın güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak ister. Sağlıklı bir cildin sırrı, rutin ve genel temizliğini en iyi şekilde yapmaktan geçiyor. Aynı zamanda cildimizin nem dengesini de dengede tutmamız gerekiyor. Bazen cildimiz için iyi bir şey yaptığımızı zannedip aslında cildimize zarar verebiliyoruz. Peki yüz temizleme nasıl yapılmalıdır? Yüz temizlemede yapılan hatalar nelerdir? İşte cildinizin sağlığını dengede tutmaya yarayacak, cildinizi ışıl ışıl gösterecek yüz temizleme tüyoları! 

UZUN SÜRE DURULAYIN! 

Yüzünüze kullandığınız yoğun kıvamlı ve zor çıkan ürünler, doğru ve yeterli bir şekilde durulanmadığı zaman, ciltte kalır. Bu nedenle bu tür ürünler cide yapışmadan, cilt bu ürünleri iyice emmeden, cildinizi uzun süre durulamalısınız.Özellikle alın çizgisi, yanak kenarları ve çene altı unutulan ve temizleyici kalıntılarına terk edilen bölgelerdir.

YÜZÜNÜZÜ ILIK SUYLA YIKAMALISINIZ! 

Sıcak su yüze zarar vermektedir. Yüzün yağ dengesini alt üst eden sıcak su aynı zamanda cildin kurumasına yol açmaktadır. Bu nedenle cildinizi ne sıcak suyla ne de çok soğuk suyla yıkamanızı önermiyoruz. Cilt temizliğinizi ılık suyla yapmalısınız.Aynı zamanda saçınızı da ılık suyla durularsanız; yağlanma ve kepeklenmenin önüne geçmek için büyük bir adım atmış olursunuz.

YÜZÜNÜZÜ NEMLİ BIRAKIN 

Yüzünüzü yıkadıktan sonra hemen havluyla kurulamayın. Dermatoloji uzmanları,cildin yıkandıktan sonra bir süre nemli kalmasını öneriyor. Bu esnada cilt bu suyu çekecek ve cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi alacaktır. Kişisel havlu da cilt temizliğinde önem verilen hususlardan biridir. Aksi takdirde cildiniz aile üyelerinin akne ve sivilcelerine yatkınlık gösterebilir. 

yüz temizliği NEMLENDİRİCİ KULLANIN!

Yüzünüzü yıkar yıkamaz mutlaka nemlendirici kullanmalısınız. Açılan gözeneklere nemlendiriciyi sürdüğünüz zaman cilt bunu hemen kabul edecektir. . Ancak beklendiği takdirde kuruyan cilt nemlendiriciyi emmeyecek ve yağlı görüntüye maruz kalacaktır.ÇOK FAZLA ÜRÜNLE BAKIM YAPMAYIN!

Cilt temizliğinin en önemli kuralı doğru ürün kullanmaktır.Cilt tipinize uymayan ürünler cildinize zarar vermekle birlikte, cilt sağlığınızı da bozmaya başlayacaktır. . Cildinizi iyi analiz edin ya da bir uzmandan yardım alın. Bu sayede ihtiyacı olan bakımı da sağlamış olursunuz. 

HAFTADA 2'DEN FAZLA PEEELİNG YAPMAYIN! 

Peeling cildin ihtiyaç duyduğu ve mutlaka yapılması gereken bir şeydir. Fakat aşırıya kaçırıldığı zaman korkutucu sonuçlar doğurabilir. Her ürün her cilde uyumlu olmayacağından ilk peeling sonrası ürünün cildinizdeki etkisini gözlemlemeniz gereklidir.

DOĞAL YÖNTEMLER KULLANIN!

Cildiniz için en iyi bakımı doğadan alabilirsiniz. r. Bunun için uzmanlar tarafından onay almış doğal peeling, maske ve yağlara kulak vermeniz sizin için kurtarıcı olacaktır. 

 

 

Yorumlar