Yüz tüyleri neden olur? Yüz tüylerini geçiren maske tarifleri nelerdir?

İstenmeyen tüylerinizden doğal yöntemlerle kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte sizler için hazırladığımız maske tarifleri...

Yüz tüyleri neden olur? Yüz tüylerini geçiren maske tarifleri nelerdir?

Biz kadınların en büyük sorunlarından biri istenmeyen tüylerdir! Günümüzde ilerleyen teknoloji ile bu sorun azalsada ne yazık ki tamamen yok olmaz, olmasıda mümkün değildir, çünkü insan geliştikçe ve yaş almaya devam ettikçe hücreleri kendini yenileyemeye devam eder buda kıl köklerinin sürekli kendini yenilemesi anlamına gelir. Teknolojik yöntemler kıl köklerinizi azaltmadıysa bir de bu ev yapımı maske tariflerini deneyebilirsiniz...

İstenmeyen tüylerin sebepleri

Kalıtımsal : Özellikle tüyler ve kıllar konusunda genetik çok büyük rol oynar. Annenizde sık sık bu istenmeyen tüyler çıkıyorsa çok büyük ihtimalle sizde de olacaktır.

Etnik Köken : Bazı etnik kökene sahip kadınlarda istenmeyen tüyler diğerlerine göre daha fazla görülebilir. Özellikle Orta Doğu, Güney Asya ve Akdeniz kadınları bu tür istenmeye tüylerin çıkması açısından daha yatkındır.

Stres : Aşırı strese maruz kalan bir vücutta hormonal değişiklikler olur. Bu hormonal değişiklikler sonucunda vücutta oluşan olumsuz etkilerden birisi de istenmeyen tüyleri arttırmasıdır.

Kortizol hormonu : Uzun süreli kortizol hormonu salgılanması hem saçları hem de vücut tüylerini hızlı uzatacaktır.

Menapoz : Menapoz sırasında kandaki androjen ( erkeklik hormonu) miktarında artış olur. Bu da istenmeyen tüylerin artmasını sağlar.

Yüzdeki tüyler için leblebi tozu maskesi

Malzemeler

2 yemek kaşığı leblebi tozu
1 yemek kaşığı süt kreması
2 çay kaşığı süt
1 çay kaşığı zerdeçal
Hazırlanışı ve Uygulanışı

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Oluşan karışımı yüzünüze sürerek 20 dakika kurumasını bekleyin. Bir banyo lifi yardımı ile ılık suyla yüzünüzden maskeyi sökün. Yüzünüzdeki tüylerden tamamen kurtulmak için bu karışımı 1 ay boyunca haftada 2-3 kere uygulayabilirsiniz. Bu maske yüzünüzdeki ölü hücrelerden kurtulmak ve toksinlerin atılması için de etkilidir. Ayrıca yüzünüzdeki tüylerin ve cildinizin rengini açmaya da yardımcı olur.

İstenmeyen tüyler için mısır unu maskesi

Malzemeler

1 çay kaşığı mısır unu
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı ve uygulanışı

Tüm malzemeleri birbirine karıştırın. Daha sonra maskeyi yüzünüze uygulayıp 20 dakika bekleyin. 20 dakika sonra maskeyi bol ılık su ile yüzünüzden soyun. Bu karışımı haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

Zerdeçal kürü

Malzemeler

2 yemek kaşığı zerdeçal
Yeterince süt
Hazırlanışı ve uygulanışı

Macun kıvamına gelene kadar 2 kaçık zerdeçala yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın. Bu karışım özellikle yüz bölgesindeki istenmeyen tüylere karşı etkilidir ama diğer bölgelere de uygulanabilir. 15 – 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayarak temizleyin. Bu kürü haftada bir uygulayabilirsiniz.

Nane çayı içerek tüyleri yok etme

Malzemeler

1 kupa kaynar su
1 çay kaşığı kurutulmuş nane
Hazırlanışı ve uygulanışı

Kurutulmuş naneleri kaynar suyun içine dökün. Kupanın ağzını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra bu çayı için. Bu çayı günde 2 kere içerek istenmeyen tüylere veda edebilirsiniz.

Yorumlar