Yüz yogası nedir? Yüz yogası nasıl gençleştirir?

ABD’de bir üniversite günde 30 dakikalık yüz yogasının genç görünmeyi sağladığını tespit etti!

Yüz yogası nedir? Yüz yogası nasıl gençleştirir?

Güzelleşmek ve gençleşmek için artık kozmetik ürünlerine ihtiyacınız yok! Onlarca ürün kullanmaktan bıktıysanız ve ameliyat ile gençleşme operasyonlarından korkuyorsanız sizlere harika bir alternatif önerimiz var! Yüz yogası, yüz kaslarının çalıştırılarak, gerdirilmesi ile meydana gelen bu yöntem çok kısa sürede olumlu sonuçlar gösteriyor. ABD merkezli Northwestern Üniversitesi araştırmacıları, günlük 30 dakika yüz yogasının 5 ayda en az 3 yaş daha genç görünmeyi sağladığını ortaya çıkardı. JAMA Dermatology bilim dergisinde yayımlanan çalışmada, 40 ile 65 yaş aralığındaki 27 kadın katılımcı incelendi. Katılımcılara yüz yogası dersi kapsamında 32 farklı yüz egzersizi öğretildi.

Günde yarım saat yüz egzersizi yapan orta yaşlı katılımcıların, 20 hafta sonunda üç yaş daha genç göründüğü kaydedildi. Bilim insanları, egzersizlerin alt ve üst yanaklarının daha dolgun ve daha gergin hale getirdiğini tespit etti. Ayrıca, katılımcılar yüz yogasının sonuçlarından memnun olduklarını ve tüm yüzlerinde gençleşme hissettiklerini dile getirdi.

Araştırma ekibinin önderi Murad Alam, "Egzersizler yüz kaslarını büyütüyor ve güçlendiriyor, böylelikle yüz, genç bir yüz gibi gergin ve şekilli hale geliyor. Bulguları, geniş çaplı bir araştırmayla doğrulayacağız" dedi. Yüz yogası, Annelise Hagen isimli yoga öğretmeni tarafından 2007'de geliştirilmişti.

Yorumlar