Yüze kontür nasıl yapılır hangi malzemeler kullanır yüz tiplerine göre kontür uygulaması nelerdir?

Yüze kontür uygulaması yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Yüz şekline göre kontür uygulaması nasıl yapılır? İşte cevaplar...

Yüze kontür nasıl yapılır hangi malzemeler kullanır yüz tiplerine göre kontür uygulaması nelerdir?

Kontür uygulaması nasıl yapılır? Yüz şekline göre kontür uygulama şekilleri nelerdir? Hangi yüz tipine hangi kontür uygulamaları yapılır? gibi soruların cevaplarının yer aldığı bu içeriğimizde son makyaj trendi olan kontür uygulamasıı daha doğru bir şekilde yapmayı öğreneceksiniz. Kontür uygulamasıyla istediğiniz yüz şekline de kavuşabilirsiniz.

SİZ DE KONTÜR VE HİGLİGHT UYGULAYABİLİRSİNİZ

Yüz kontürü ve highlight dendiğinde hepimiz biraz kuşkulu yaklaşıyoruz. Sanki sadece makyaj artistlerinin, bloggerların ve güzellik tutkunlarının yapabileceği bir makyaj uygulaması gibi görünüyor. Fakat öyle değil! Siz de günlük hayatınızda pratik kontür ve highlight işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Sabahları okula ve işe giderken, arkadaşlarınızla buluşurken veya özel davetlerde yüz hatlarınızı belirginleştirip ortaya çıkarabilirsiniz. 

YÜZ KONTÜRÜ NASIL YAPILIR?

Kontür ürününü elmacık kemiklerinizin altına, alın çizginize, burun kemiğinizin kenarlarına ve son olarak çene kemiğinizin üzerine uygulayın. Daha sonra yumuşak uçlu makyaj fırçasıyla ürünü iyice dağıtın ve doğal bir görünüm sağlayın. Aynaya baktığınızda kontür yaptığınız bölgeler, yani yüzünüzün gölgede kalan taraflarının yüz hatlarını belirgileştirdiğini farkedeceksiniz.

DAHA BELİRGİN ELMACIK KEMİKLER İÇİN...

Eğer yüz kontürünün daha belirgin ve iddialı görünmesini istiyorsanız kontür ürününü elmacık kemiklerinizin altına tekrar uygulayabilirsiniz. Özellikle elmacık kemiklerinizin belirgin olmamasından şikayet edenler bu taktiği mutlaka uygulamalılar!

AYDINLATICI NASIL UYGULANIR?

Kontür uygulamasıyla yüz hatlarımızı belirginleştirdik, şimdi sıra aydınlatmaya geldi. Highlight tekniği için aydınlatıcını yelpaze uçlu makyaj fırçasını alın ve göz kenarlarınıza yarım ay şeklinde uygulayın. Kaş kemiğinin üzerine, burun ve çene ucuna da aydınlatıcı sürerek ışıl ışıl ve doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz Aydınlatıcınızı göz pınarınıza hafifçe uygulayarak gözlerinizi daha büyük gösterebilirsiniz. Dudak çizginizin tam üzerine ve ortasına (dudaklarınızın üzerindeki çukur bölgeye) aydınlatıcınızı parmağınızla hafifçe dokunduruz ve dolgun görünen dudaklarınızın keyfini çıkarın!

 

 

Yorumlar