Yüzünüzü kurulamak için asla havlu kullanmayın!

Yüzünüzü kurulamak için havlu kullanmatan vazgeçin! Cilt uzmanlarına göre cildi havlu ile kurulamak cilt nemlendirmesinde büyük bir hataya neden oluyor.

Yüzünüzü kurulamak için asla havlu kullanmayın!

Yüzünüzü havluyla kurulamaktan vazgeçin özellikle de nemlendirici kullanmadan önce! Hepimiz içgüdüsel olarak duştan yada havuzdan çıktığımızda bir an önce kurulanmak isteriz. Ancak Avustralyalı güzellik uzmanı Jocelyn Petroni'ye göre bu büyük bir yanlış. Petroni'ye göre cilt duştan sonra kısa bir süre nemli kalıyor ve bu sürede onu kurulamak yerine beslemek en iyi seçenek. 

Petroni'ye göre duştan sonra cilt üstünde kalan su damlacıklarını cilt hızlıca emmek için harekete geçer. Bu işlem cilt nemlendirme için bulunmaz bir şans. Duştan sonra vücudu kurulamak yerine nemlendirmek cilt güzelliği için çok daha iyi sonuçlar yaratabilir. 

GÜNEŞ KORUYUCULARI İÇİN DE GEÇERLİ AMA BİR ŞARTLA!

Petroni'ye göre ıslak cilde nemlendirici uygulaması sadece kadınları ilgilendirmiyor. Aynı avantaj erkekler için de geçerli. Petroni aynı zamanda yaz aylarında kullanılan güneş koruyucu ve güneşe karşı nemlendiricileri de nemli ciltlere uygulamayı öneriyor. Ancak burada bir uyarısı var. Eğer denizden yada havuzdan çıktıysanız nemlendiricileri uygulamadan önce mutlaka temiz suyun altına girin nemlendiricileri gölgede uygulayın ve su damlacıkları ile nemlendirici tamamen emilmeden güneşe çıkmayın. Aksi halde güneş lekelerine yol açabilirsiniz. 

Yorumlar