Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır tarifi malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için zeytinyağlı tariflerimiz arasından kereviz tarifini hazırladık. Sizde bu lezzetli yemeği pratik bir şekilde deneyebilirsiniz.

Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır tarifi malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Elmaelma.com okurları için bugün sofraların vazgeçilmez lezzeti ''Zeytinyağlı kereviz'' tarifini sizler için hazırladık. Sizde bu tadına doyum olmayan geleneksel sofraların vazgeçilmez tarifi evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

MALZEMELER

4 adet orta boy kereviz

2 adet orta boy havuç

1 su bardağı bezelye

1 adet orta boy kuru soğan

6 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limon suyu

1/2 su bardağı portakal suyu

1/2 su bardağı su

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Yapılış aşaması; Orta boy kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri iri parçalar halinde kesin. Havuçları, halka halka ya da arzuya göre kerevizlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Doğranmış havuçları katıp, soğanlarla birlikte 3-4 dakika kadar soteleme işlemini sürdürün.
Kerevizlerle birlikte bezelyeyi katın. Tahta bir kaşık yardımıyla tüm sebzelerin üzerini düzelttikten sonra toz şeker, tuz, taze sıkılmış limon suyu, portakal suyu ve suyu ilave edin.

Besin ve renk değerlerini koruması için arzuya göre orta kısmına küçük bir delik açtığınız yağlı kağıdı sebzelerin üzerine kapatın.
Zeytinyağlı kerevizi, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile servis edin. Arzuya göre üzerine ekstra sızma zeytinyağı ve limon suyunu üzerinde gezdirin. Afiyet olsun...

Yorumlar