İnsan derisinden yapılan 10 eşya!



Birileri, Fransız İhtilali sırasında giyotinde cezalandırılanların bedenlerini potansiyel bir kazanç kaynağı olarak görmeyi düşündü. İnsan derilerinden ayakkabı, cüzdan, yelek hatta davul bile yapıldı.
11 1

15. yüzyılda Jan Ziska olarak bilinen, kliseye karşı yükselen protestanlık akımının öncülerinden kumandan Jan z Trocnova ölümü sırasında öldükten sonra derisinden davul yapılmasını ve savaş sırasında bu davulun kullanılarak düşmanları korkutmasını emretti. Son dileği yerine getirilerek derisinden bir davul yapıldı.
11 2

Fransız ihtilali sonrası, 18 yüzyılda politik bir lider olarak görev yapan, Robespierre'in de yakın arkadaşı olan Saint-Just, söylenenlere göre aşık olduğu kadına karşı bir anlık öfke yaşayıp derisini yüzdürdü ve kendisine bir yelek yaptırdı.
11 3

Henri Pranzini 19. yüzyılda Fransız dolandıcısı ve katildi. Yaptığı olaylarla halka büyük korku yaşatan katil, giyotinle cezalandırıldıktan sonra vücut parçalarınu herkes almış. Bir adet dişini kadınlardan biri takı yaparken, bir polis ise derisinden sigara tabakası yaptırmış.
11 4