ELMAELMA iftar menüsü!

Kereviz Yaprağı Çorbası

Malzemeler

1 kase kereviz yaprağı, 1 kırmızıbiber, 1 kuru soğan

Terbiyesi için; 1 kase yoğurt, 3 çorba k. un, yarım limon, 1 su b. et suyu, su, tuz, sıvıyağı

Tarifi

Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış). Tuz ilave edip altı-yedi dakika sote edelim.

Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ve su ile çırptığımız yoğurdu ekleyelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım. Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım. Farklı bir lezzet.
6 1

Bulgurlu Soğan Dolması

Malzemeler

20 adet küçük boy soğan , 1 su bardağı ince bulgur, yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 limon, yarım demet nane

Tarifi

Soğanları sıcak suyun içinde kabuklarıyla birlikte 10 dakika haşlayıp süzün. Pişmiş soğanların kabuklarını ve içlerini bir miktar boşaltın. Bulgur, kıyılmış dereotu, maydanoz ve naneyi içine ekleyip harmanlayın, soğan içlerin de kıyıp içine ekleyin. Bir tencereye dizin, üzerine çok az su ilave edip 20 dakika kadar pişirin.
6 2

Domatesli Erişteli Limonlu Tavuk

Malzemeler

1 kase erişte, 3 domates, 3 diş sarımsak, 1 çorba k. domates salçası, zeytinyağı, ruz, karabiber

Tavuğu için; 1 bütün tavuk göğsü, 1 limon, 1 tutam fesleğen, tuz, karabiber, zeytinyağı

Tarifi

Bir adet tavuk göğsünün kuşbaşı şeklinde ince olarak kesin. Tavukların üzerine bir adet limon kabuğu rendesini ekleyin. Üzerine limon suyunu sıkıp tuz ve karabiber ilave edin. 1 tutam fesleğeni ince olarak kesin ve tavuğun üzerine fesleğeni ilave edin ve tavuk etlerini karıştırın. Limonlu tavuğu teflon tava da veya ızgarada pişirin.

Erişte için bir kase erişteyi haşlayın. Sosu için ise üç diş sarımsağı ince ince ve üç adet domatesi küp olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın üzerine sarımsakları ve domatesi ilave edin ve soteleyin. Soteledikten sonra üzerine domates salçası, karabiber ve tuzu ekleyin. Haşlanmış olan erişteyi ilave edin ve karıştırın.
6 3

Vişneli Puding

Malzemeler

1 lt süt, 1.5 çay fincanı toz şeker, 2,5 yemek k.nişasta, 1 damla sakızı, 1 kase vişne

Tarifi

Orta boy bir tencereye sütü alalım üzerine şekeri ve damla sakızı ilave edelim karıştırarak kaynamasını bekleyelim.

Nişastayı su ile çırpalım, tencereye ilave edelim karıştırarak kıvama gelene kadar pişirelim.

Pişen pudingi dibine vişne konulmuş kaselere alalım.
6 4