Bağırsaklara iyi gelen besinler!

Bağırsakların görevlerini yeterince yapabilmeleri için bizim de üstümüze görevler düşüyor.


Bağırsak hareketlerinin düzenli çalışması oldukça önemlidir çünkü buna bağlı olarak sindirimin doğru çalışmaması, kabızlık, gaz ve şişkinlik sorunları da doğru orantılıdır.

Eğer günde 1 kez veya gün aşırı tuvalete çıkmak normal olarak kabul edilir. Bağırsak sisteminizi düzene sokmak için günlük 25 ile 30 gram arası lifli besin tüketip, bol miktarda su içmek oldukça yararlıdır.

Lifli besinler ve içtiğiniz sular, sisteminizi çalıştırır ve kolay bir sindirim düzeneği sağlar. Gelin bağırsakları çalıştıran doğal besinlere bir göz atalım…
11 1

Bakliyat: Fasulye, bezelye ve mercimek gibi bakliyatlar yksek oranda lif içerir ve sağlıklı bağırsak hareketine yardımcı olur.

Mesela 1 bardak pişmiş mercimekte 15 gram, 1 bardak haşlanmış bezelyede 16 gram lif vardır. Bu miktarda tüketildiği takdirde günlük lif ihtiyacınızın yarısını almış olursunuz.

Bakliyat ürünleri aynı zamanda demir ve protein gibi mineraller açısından da doğru bir kaynaktır. Et ürünlerine alternatif olarak kullanabileceğiniz gibi saşatalara, çorbalara, yemeklerinizin içine katarak da tüketebilirsiniz.
11 2

Kepekli tahıllar: Yüksek miktarda lif barındırak kepekli tahılları, özellikle kahvaltılarımızda tüketmeliyiz.

Gün içerisinde ise, kalorisi yüksek olan atıştırmalaıklar yerine, kepekli tahıllardan hazırlanan atıştırmalıklardan tüketebilirz. Böylece daha az kalori almış oluruz.
11 3

Kuru meyveler: Meyveler günlük ihiyacınız olan vitamin, minareller ve lif ihtiyacınızı karşılar.

Örneğin orta boy bir armut 5.5 gram lif içerir. Oldukça yüksek lifli başka meyve alternatifleri ise muz, çilek, elma ve portakal olarak verilir.
11 4