Hep 30'lu yaşlarda kalmak elinizde!

---



“Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğu kadar, her yaşın da ayrı bir beslenme şekli vardır” diyen Uzman Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar'ın hep 30’lu yaşlarda kalmanın yollarını anlattığı en doğal reçeteye hep birlikte göz atalım!
21 1


Su, doğanın hazırladığı en etkili gençlik iksiridir. Hücrelerinizin uzun ömürlü ve genç kalmasını istiyorsanız, mutlaka su tüketimine özen gösterin. Kadınlar için 30’lu yaşlardaki ortalama su ihtiyacı 2 litredir. Cildinizdeki nem kaybını engellemek arzusundaysanız, saçlarınızın kuruyup kırılarak dökülmesini istemiyorsanız ya da yediklerinizi enerjiye çevirmeyip kilo almaktan çekiniyorsanız, lütfe su tüketimine özen gösterin.
21 2


30’lu yaşlar cinselliğin keyifli geçebileceği özel yaşlardır, bu yaşlarda hormon kalitenizin devamlılığını korumak adına çinko mineralini hayatınızdan eksik etmeyin.
21 3


Bu günleri sonradan unutmak istemiyorsanız B12 vitaminine dikkat edin. Yorgunluk, halsizlik ve unutkanlık bu yaşlarda çoğu zaman çalışma temposunun yüksekliğine yorulur; ama sebep olarak B12 eksikliği atlanır. Oysa B12 eksikliği ilk belirtilerini bu yaşlarda vermeye başlar. Artık yavaş yavaş deforme olan mideniz, B12 emilimini eskisi kadar iyi yapamaz hale gelir. Ne kadar B12’den yana zengin beslenseniz de vücudunuz ondan eskisi gibi faydalanamaz.
21 4