Beslenme uzmanları restoranlarda ne yiyor?

Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için danıştığımız Beslenme Uzmanları dışarıda yemek yediklerinde bize verdikleri öğütlere uyuyor mu? İşte tanınmış beslenme uzmanları ve restoran siparişleri...


Diyet ve Beslenme Uzmanları bizlere sürekli olarak nasıl beslenmemiz gerektiğini, diyetimize nasıl sadık kalacağımızı hatta dışarıda yemeğe gittiğimiz zaman hangi yemekleri tercih etmemiz gerektiğini öğütlüyorlar. Peki kendileri bize verdikleri öğütlere uyuyor mu?

Sağlıklı beslenme çabasında olanlar restoranlara iyi gözle bakmıyor. Evde kendi pişirdiğiniz yemeklerde tuz, şeker, yağ ve daha birçok kalorili besin maddesini kontrol etme şansınız varken dışarıda böyle bir kontrol imkanı bulunmuyor.

Birçok restoranda makul bir öğün sipariş etmek mümkün. Bu konuda ünlü Diyet Ve Beslenme uzmanlarına dışarıda yemeğe gittiklerinde tercih ettikleri öğünleri sorduk.

İşte beslenme uzmanlarının tercih ettiği retoran yemekleri!
7 1

NBC'nin TODAY şovunun kurucusu ve yapımcısı , Sağlık ve Beslenme Uzmanı Joy Bauer salatayla başlangıç yapmanın mükemmel bir tercih olduğunu söylüyor.

Bol sebze, ızgara tavuk, avokado ve biraz peynir Bauer için ideal bir öğün oluşturuyor.

"Eğer gittiğim restoran açık büfeyse yumurta beyazıyla yapılan omletleri tercih ediyorum. Ispanak, mantar, domates ve soğanla hazırlanan omletin yanında taze meyveler tercih ediyorum."diyen Joy Bauer, öğünlerinde tuz yerine karabiber kullanmayı tercih ettiğini söylüyor.
7 2

B Nutritious'un kurucusu Brooke Alpert'in her zaman gittiği İtailyan restoranında favori öğünü ;domates soslu karides ve ıspanak sote.

Protein ve omega 3 açısından zengin olan deniz ürünlerini tercih eden Alpert, bu tercihinin oldukça doyurucu olduğunu söylüyor.

Ispanak sote ve domates sosunun birleşiminin tıpkı makarnaya benzediğini yalnızca karbonhidrat içermediğini anlatan Alpert, bazen farklı bir tat istiyorsa yemeğine acı biber ekliyor.
7 3

Ünlü diyetisyen Shelly Marie Redmond, deniz ürünlerine oldukça düşkün. Karbonhidrat içeren atıştırmalıklara hiç şans tanımayan Cavuto'nun favorisi ise karides.

Bazı restoranların karidesleri avokado, yeşillik ve limonla servis ettiğini ve buna bayıldığını söyleyen Radmond, karbonhidratlar konusunda oldukça katı.
7 4