ELMAELMA iftar menüsü!

Kremalı Sebze Çorbası

Malzemeler

Yarım paket sucuk, 2-3 dilim pastırma, 25 g. tereyağı, 1 adet soğan, 3 adet pırasa, 3 adet patates, 1,5 lt sıcak su, 200 ml çiğ krema, tuz

Tarifi

Sucukları küp küp doğrayın ve derin bir tencerede tereyağını ekleyerek karıştırın. Daha sonra tereyağına soğanı ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pırasaları ve patatesleri soğanlara ekleyin. Orta ısıda arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Bir buçuk litre suyu tencereye ilave edin. Kaynadıktan sonra tuz ekleyin.

Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika  pişirin. Çorba piştikten sonra demlenmeye bırakın ve bir-iki dakika bekledikten sonra blendırından geçirin. Pastırma dilimleri ile servis yapabilirsiniz.
6 1

Kral Pilavı

Malzemeler

250 gr kıyma, 1 adet soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı bezelye, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağ, 2 su bardağı et suyu, karabiber, tuz

Tarifi

Taze bezelyeleri diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. Tencerede yağla, yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun. Kıymayı, tuzu, karabiberi ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Salçayı da ekleyip bir iki kez çevirdikten sonra bezelyeleri içine atıp karıştırın ve ateşten alın.

Bu arada pirinci ayıklayıp bir saat tuzlu sıcak suda bekletin. Bol suyla yıkadıktan sonra iki bardak et suyu ile pilavı hazırlayın. Pilav demlendikten sonra servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sıcak sosu ekleyin. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpip servis yapın.
6 2

Fırında Bonfile

Malzemeler

750 gram bonfile,
1 kaşık sade yağ, 
3 adet patates, 
tuz, biber

Tarifi

Bonfileyi, kesilmeden alabilecek bir kaba koyun. Bir yemek kaşığı sade yağ ilave ederek fırına verin. On beş dakika sonra altüst edin; kaynayıncaya kadar fırında tutun. Sonra bir defa daha altüst ederek pişirdikten sonra, servis tabağına alıp dilimleyin. Bundan sonra etrafına kızarmış patates döşeyin ve servis yapın.
6 3

Kuru Meyveli İrmik Tatlısı

Malzemeler

1 litre süt, 9 çorba kaşığı şeker, 9 çorba kaşığı irmik (tepeleme dolu), 8 adet kuru kayısı, 5 adet kuru incir, 1 limon kabuğu rendesi

Tarifi

Kuru kayısı ve incir bir kaba alınır üzerine sıcak su eklenir beş dakika bekletilir sonra meyveler küp küp doğranır, Tencereye şeker,irmik,limon kabuğu rendesi ve süt alınır karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir, Tatlı kaynamaya başlayınca doğranmış kayısı ve incir eklenir, karıştırılır ocaktan alınır. Kek kalıbı su ile ıslatılır ve tatlı kalıba boşaltılır. Soğuyan tatlı dolaba kaldırılır beş-altı saat dolapta bekletilir servis edilir.
6 4