Bu hafta vizyondan 7 film var!


Yönetmen: Christopher McQuarrie
Oyuncular: Tom Cruise, Rosamund Pike, Robert Duvall


Pittsburgh kentinde sakin ve güneşli bir sabah, mesai saatinden hemen önce insanlar işlerine doğru koşturmakta, günlük telaşlarını yaşamaktadırlar. Tam bu sırada 10th Street köprüsüne bakan parkta, nehrin karşısı yakasından gelen 6 el silah sesi duyulur ve birkaç dakika içinde 5 masum insan kanlar içinde yere yığılarak hayatını kaybeder. Usta bir nişancının elinden çıktığı belli olan bu olayı Pitssburg polis departmanının çözmesi ve katil zanlısını yakalaması fazla sürmez; daha 24 saat dolmadan 5 cinayetin faili yakalanır. Fakat sorgu esnasında hiçbir şey söylemeyen genç adam bir kağıda sadece "Jack Reacher'ı bulun!" yazar.
8 1

Yönetmen: Ahmet Sönmez
Oyuncular: Kadir İnanır, Caner Cindoruk, Anna Andrusenko

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek kaleme alınan “Elveda Katya”; Batum'da yetimhanede büyüyen Katya’nın, Yunus isimli Trabzonlu bir denizci olduğunu öğrendiği babasıyla tanışmak için Trabzon’a gidişinin hikayesidir.
8 2


Yönetmen: Ezel Akay, Barış Pirhasan, Sırrı Süreyya Önder, Hüseyin Karabey, Aydın Bulut, İlksen Başarır, Reis Çelik, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay,
Oyuncular: Tansu Biçer, Serkan Keskin, Bülent Emrah Parlak


Duruşu ve dinamikleriyle sadece müzik tarihi değil, siyasi tarihimizde de kendine önemli bir yer edinen Grup Yorum tarafından geliştirilen bu proje, binlerce kişinin kurban olduğu bir drama odaklanıyor. F tipi hapishanelerin kapalı kapılarının ardında yaşananları beyazperdeye aktaran film, 10 farklı yönetmenin çektiği 9 kısa filmin uzun metraj şeklinde yeniden kurgulanmasıyla ortaya çıktı.
8 3

Yönetmen: Andrew Dominik
Oyuncular: Brad Pitt, Scott McNairy, James Gandolfini

Yerel bir çetenin yönettiği, büyük paraların döndüğü bir yeraltı kumar işletmesinde ciddi bir soygun gerçekleştirilir. Failler kendilerini akıllı zanneden ama aslında geride bir sürü iz bırakan 3 adamdır. Bunun üzerine çete, düzenlendiği poker oyunları sırasında yapılan soygunları araştırmak için Jackie Cogan'ı görevlendirir.
8 4