Bu meyveler kurudukça sağlık saçıyor!

Hangi kuru meyve neye iyi geliyor?



Her fırsatta neden tüketmeniz gerektiğini anlattığımız meyvelere bu kez başka bir açıdan bakacağız. Tüm saydığımız yararları içinde bulunduran posa bölümü meyvenin kurutulmasıyla daha güçlü bir bölgeye dönüşüyor.

İşte sık sık tüketmeniz gereken kuru meyveler ve faydaları...
10 1


İncir doğal olarak yağ, sodyum ve kolesterol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğu için, kilo vermeye çalışan kişiler için en uygun besinlerdendir.

Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler. Boğaz ağrısı ve bronşitte de etkilidir.

Hücre gelişimini desteklediğinden vücut yenilenmesinde aktif rol oynar.
10 2


Kayısı, sindirim sorunlarına iyi geliyor, stresi ve kansızlığı önlüyor. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde de son derece etkilidir, kayısı yağı kullanmanızı öneririz. İçindeki bir diğer önemli madde ise potasyum...

Kalp kasları ve sinirlerin gelişimi için önemli olan bu maddeyi düzenli olarak almak için günde 5 kuru kayısı yeterli olacaktır.

Sabah yenilen kuru kayısı kabızlık tedavisinde de önemli rol oynar.
10 3


Kuru üzüm iyi bir enerji kaynağıdır. Balgam sökücü etkisiyle solunum hastalarına tavsiye edilir. Günde 10 tane yendiğinde tansiyonu düşürme özelliği de vardır. Bu yönüyle iltihaplara karşı da bağışıklık sistemini güçlendirir.

Çocuklara da mutlaka kuru üzüm yedirmelisiniz. Buna pek gönüllü olmayacaklarından yemeklerine kamufle edin.
10 4