Bütün gün yiyip kilo almamak mümkün!

Neredeyse herkesin hayali yiyip yiyip kilo almamak! Peki bu mümkün mü? İŞte bütün gün yemek yiyip kilo almamanın sırları…


Kilo vermek için yemeden içmeden kesilmenize gerek yok. Tüm gün yemek yiyip kilo almamak mümkün!

Diyet ve beslenme uzmanları gün boyunca yemek yiyerek formda kalmanın inceliklerini anlattı. Öğünlerinizin porsiyonlarını azaltıp, sık aralıklarla az yiyerek ideal kilonuzu koruyabilirsiniz.

İşte bütün gün yiyip kilo almamanın sırları…
8 1

Beslenme uzmanları gün boyunca 5 küçük öğün yemenin formda kalmanıza yardımcı olduğunu söylüyor.

Peki bu "küçük" öğünler ne anlama geliyor?

Beslenme uzmanı Connie Diekman, üç saatte bir 400 kalorilik öğünler tüketmenin uygun olduğunu belirtti. Yani toplamda aktif bir yetişkin kadının günlük ihtiyacı olan 2,000 kaloriyi alıyorsunuz. Eğer kilo vermek istiyorsanız 1,600 kalorilik bir beslenme planı uygulayabilir ve öğün sayısını 4'e indirebilirsiniz.

Bu beslenme şekli kan şekerindeki dengesizlikleri düzenleyerek tok kalmanızı sağlar. Böylece kek, bisküvi, cips gibi yiyeceklere imrendiğiniz açlık krizlerini yaşamayacağınız için yiyecek seçerken daha sağlıklı alternatiflere yönelmeniz kolaylaşacak.
8 2

07:00'da ne yenir?

Bir kasenin 4'te 3'ünü dolduracak kadar yulaf ezmesi, 1 bardak yağsız süt ve 1 yemek kaşığı bal sabah öğünü için oldukça ideal. Bunun yanında 56 gram yaban mersini ve 30 gram badem tüketebilirsiniz.
8 3

10:00'da ne yemeli?

5 adet kereviz sapı, 5 adet ince havuç dilimi , 1 orta boy elma, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu sabahın 2. öğününde tüketmek için uygun.
8 4