ELMAELMA Sözlüğü: Saç şekillendiriciler

...



Köpük, jöle, wax, sprey, birçok şekillendirici var ve aralarındaki farkı tam olarak bilmiyorsunuz değil mi? Hiç şaşırmadık. Herkes bu ürünleri kullanıyor ama aralarındaki farkı tam olarak bilemiyor.

Oysa istenilen sonuca ulaşmak için aralarındaki farkı bilmek gerekiyor.
7 1

Jöle


Jöleler genellikle su bazlıdır. Saçınızı sertleştirerek şekillendirmenizi sağlar. Sertlik ölçüsü jöleden jöleye değişebilir. Alkol içeren jöleler saçınızın kurumasına yol açarak zarar verebilir. En iyi kıvırcık ve dalgalı saç üzerinde durur ve ıslakken uygulanması daha iyi sonuç verir.
7 2

Wax


Wax da saçı şekillendirmeyi sağlayan bir ürün olsa da jöle gibi saçı sertleştirmez ve saçın daha yumuşak ve esnek kalmasını sağlar. Saçta koruduğu esneklik sayesinde günün ilerleyen saatlerinde saç şeklini değiştirmeye imkan yaratır. Ancak bu ürünler su bazlı olmadığı için saçı yıkadığınızdan hemen saçtan çıkmayabilir. Yalnızca kuru saça uygulanmalıdır.
7 3

Köpük


Islak saça uygulandığında yumuşak, parlak ve ıslak bir görünüm sağlayarak saçı şekillendirir. Kalıp gibi sert bir şekil yaratmak istiyorsanız kuru saç üzerine uygulamalısınız.
7 4