Cilt bakım yağlarıyla ilgili bilmedikleriniz!

Cilt bakımınız için kullanacağınız doğal yağları bir de ünlü dermatolog David Colbert'ten dinleyin! Doğal güzelliğin sırrı doğal yağlar ve faydaları!


Cildinize en iyi bakımı hangi ürünler yapar hiç düşündünüz mü? Meyve ve bitkilerden elde edilen doğal yağlar anti-aging kremlerinden daha etkili olabilir mi? Doğal yağların ciltte mucizeler yarattığını biliyor muydunuz?

Colbert M. D. Skincare'in kurucularından dermatolog David Colbert, 15 yıldır ciltteki yağların yaşlanma geciktirici etkisi üzerine çalışmalar yapıyor. Colbert, artık minicik şişelerdeki kremlere bağlı kalmayacağımızı müjdeliyor!
7 1

Dermatolog David Colbert ülkemizde de bulunan Marula meyvesinden elde edilen yağın cildi serbest radikallerden koruduğunu söylüyor.

Colbert;"Marula yağı, çarkıfelek yağı ve Argan yağı da dahil olmak üzere birçok bitkisel yağ, kuvvetli antioksidandır. Sabahları temiz cildinize birkaç damla yağ damlatın ve parmak uçlarınızla yüzünüze masaj yapın. İki dakika kadar bekleyin, güneş koruyucu ya da fondöten uygulayın." diyor.
7 2

Dermatolog Colbert,Doğal yağların , anti-aging ürünlerinin ciltte yarattığı tahriş ve iltihapları önleyici özelliğe sahip olduğunu söylüyor.

Argan, yangu ve hodan çekirdeği yağları iltihap ve kızarıklıkları önlüyor.

Gece uyguladığınız anti-aging ürününüzün arkasından cildinize birkaç damla argan, yangu ya da hodan çekirdeği yağı sürerseniz cildinizi sakinleştirir.
7 3

30'lu yaşların sonlarına doğru kırışıklıklar daha belirgin bir hal alır çünkü cildin doğal yağ seviyesi azalmıştır. Cildin nem bariyeri yıkılır ve cilt kurumaya başlar.

Cilt bakım yağları konusunda 15 yıldır yoğun çalışmalar ve araştırmalar yapan David Colbert, birçok bakım kreminin formüllerinde yağ içerdiğini fakat kremlerin içerdiği bu yağ miktarının cildin su kaybında değişiklik yapmak için yeterli olmadığını söylüyor.

"Bunun nedeni yağların lipofilik yani yağ emici oluşu. Yağlar, cildin yağ katmanından içeri hızlıca geçerek su kaybını önlüyor ve cildi daha etkili bir şekilde nemlendiriyor. Zeytin yağı ve hindiztancevizi yağı bunun için ideal." diyor Colbert.
7 4