Bugün kendimizin doktoru oluyoruz!

...



Bugün evde 'doktorculuk' oynuyoruz!

"Bedeninizi en iyi siz bilir ve anlarsınız. Her zamankinin dışındaki değişimler bedeninizde bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesi olabilir" diyen Memorial Hizmet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Nafiz Karagözoğlu vücudumuzdaki hastalık belirtileri ve yapılması gerekenleri yazıyor.


12 1


Tırnaklarınızda hafif mavilik ya da morluk görürseniz bu bir kalp hastalığıyla karşı karşıya olduğunuzun göstergesi olabilir.

Tırnaklarınız aşırı kalın ya da tümsekliyse de nefes ve akciğer sorunları ile mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz.

Beyaz çizgiler vitamin ve mineral eksikliği, tırnak dibinden itibaren beyaz renk ise kansızlık belirtisi olabilir. Sonradan yuvarlak ve oval hale gelen tırnaklar akciğer hastalığının işareti olabilir.

12 2

Avuç içinize bakın, kırmızıysa aman dikkat!


Avuç içlerinize dikkatlice bakın. Eğer kırmızı ve lekeli ise karaciğerinizde bir sorun olabilir. Avuç içi çizgileriniz pembe-kırmızı olmalıdır. Yeterince pembe değilse ve hatta beyazsa kansızlık ile ilgili olarak doktor başvurunuzu yapın.
12 3


Gözlerinize dikkatli bakın, hastalık habercisi olabilir!


Aynanın karşısına geçin ve gözlerinize bir bakın. İrisin etrafında beyaz bir daire varsa bu kolesterol seviyenizin yüksek olduğu anlamına gelir ve en önemlisi de ani şekilde yaklaşan bir kalp sorununa işarettir.

Gözünüzün normalde beyaz olması gereken bölümünün sarılığı adı üstünde “sarılık” hastalığının belirtisi olabilir.

Eğer bu renk açık mavi-mor ise kansızlık açısından değerlendirilmeniz gerekir. Daha koyu maviye yakın renkler ise bazı metabolik kemik hastalıklarının habercisi olabilir.
12 4