ELMAELMA iftar menüsü!

İftara ne yapsam?

Mısırlı Domates Çorbası

Malzemeler

1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
250 gram konserve mısır
3 çorba kaşığı domates püresi
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Tarifi

Bir tencerede sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarmısak kavrulur. Sivri biberler incecik doğranıp eklenir. Domates pü­resi eklenip beş dakika pişirilir. Üç bardak su, tuz ve mısır tane­leri eklenip 10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.
6 1

Etli Börek

Malzemeler

500 gram kuşbaşı et
1 fincan sıvı yağ
4 adet yufka
1 kaşık dolmalık fıstık

Tarifi

Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile iki parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, sıcak servis yapın.
6 2

Hünkar Beğendi

Malzemeler

Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
5 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
1.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Kekik, tuz

Tarifi

Etler sade bir şekilde kavurun. Küçük küçük doğranan soğanlar ve tereyağı kavrulan ete ilave edildikten sonra sirke ekleyin. Domatesleri de rendeleyerek kekik, sıcak su ve en son tuzu ekleyin.
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyun ve 5 dakika kadar limonlu suda bekleyin ve kıyın.
Tavada erittiğiniz iki yemek kaşığı kadar tereyağında unu sararıncaya dek kavurun. Sütü ekleyin. Bu karışım katılaştığında ateşten alın ve patlıcanların üzerine ekleyin. Kaşarı da ilave ettikten sonra karıştırın. Patlıcanların üzerine eti koyarak servis yapın.
6 3

Yeşil Meyve Salatası

Malzemeler

1 yarım kavun
1 dal yeşil üzüm
1 adet yeşil elma
1 adet kivi
3 tane taze nane
2 kaşık şeker

Tarifi

Nane şurubu için şeker, nane ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatalım. Şeker eridikten sonra en düşük derecede iki-üç dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

Kavunların içini temizleyerek kavun kaşığı yardımıyla küçük toplar şeklinde parçalara ayıralım. Üzümleri saplarından ayıralım. Dilimlenmiş elmaları, kiviyi, naneyi, kavunu ve üzümleri bir kapta birleştirelim. İçine şurubu da ekleyerek ağzını kapatarak iyice karışıncaya kadar sallayalım. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapalım.
6 4