Diyet yalanlarına inanmayın!

Kilo vermeye çalışırken herkes size yardımcı olmak adına bir şeyler söyler. İşte inanmamanız gereken 7 diyet yalanı!


Diyet yaparken, daha önce bize anlatılan diyet yalanlarını aklımızdan çıkarmak gerçekten zor!

"Bunu ye!", "Bunu yeme!" , "Şu saatte ye!" "Geç saatlarde yemek yeme" gibi birçok batıl ve çağ dışı diyet yalanlarında kurtulun.

Bildiğiniz gibi, kilo vermek zorlu bir aşama. Bunu başarmanın ve verdiğiniz kiloları geri almamanın tek şartı kararlılık, çaba göstermek ve fedakarlık.

Eğer aldığınız kalorileri dengeler ve hareket etmeye hayatınızda daha fazla yer ayırırsanız, hayalinizdeki kiloya erişmeye başladığınızı göreceksiniz.

Etraftan duyduğunuz diyet yalanlarına kulak asmayın! Herkes farklı, kendine uygun bir beslenme düzeniyle kilo verebilir. Önemli olan karar vermek ve uygulamak.

İşte sonsuza kadar unutmanız gereken diyet yalanları!
8 1

Diyetisyen ve beslenme uzmanlarını çılgına döndüren bu diyet yalanı, bizi tüm karbonhidrat çeşitlerinden mahrum bırakıyor.

İnsanların bunu söylerken bilmedikleri bir şey var; o da insan beyninin enerji dayanağının tamamen karbonhidratlardan oluşuyor olması!

Karbonhidratlar vücudumuzun temel enerji kaynağıdır. Yalnızca protein ve yağ ile beslenerek de hayatta kalabilirsiniz fakat çok uzun sürmez! Vücudunuz yağ ve proteini enerji kaynağı olarak kullanmaya başladığında, toksin depolanmasıyla sonuçlanır.

Kısa bir sürede bu toksinler tüm vücuda yayılır , asidik bir yapıya dönüşür ve bu toksin birikimleri ölümle bile sonuçlanabilir.

Bu diyet yalanı , pembe, masum bir yalan olmaktan çok tehlikeli ve ölümcül!

Karbonhidratlardan tamamen vazgeçmek yerine sebzeler, meyveler ve çekirdekli tahılları tüketmeyi tercih edin.
8 2

Yeni yeni de olsa insanlar artık yararlı yağlar ile zararlı yağların arasındaki farkı anlamaya başladı!

Sağlıklı yağlar; fındık, fındık ezmeleri, kuruyemişler, avokado, zeytinyağı ve zeytin size kilo vermenizde de yardımcı olabilir!

Yağ, diğer besin maddelerine göre daha yavaş sindirildiği için, her öğünde sağlıklı yağları tükettiğinizde kendinizi tok ve mutlu hissedeceksiniz.

Sağlıklı yağlar düşmanınız değil!
8 3

Daha önce salatalık, mantar ve mısır gevreği gibi gıdaların serbest yiyecekler olduklarını ve kalorilerinin olmadığını duymuş olabilirsiniz. Ne yazık ki işin aslı öyle değil!

Bu yiyecekler çok düşük kalori değerine sahip olsalar da, kalori değerleri günlük kalori limitinize dahil ediliyor.

Eğer bir günde 3,000 kalorilik greyfurt yerseniz ve aynı gün 1,500 kalori harcarsanız, ne yemiş olursanız olun yine de günlük kalori miktarınızın 1,500 kalori üzerini tüketmişsiniz demek oluyor. İster 1.500 kalorilik bir hamburger yiyin, isterseniz salatalık. Aldığınız kalori miktarı değişmez.
8 4