Diyette istikrar problemini nasıl aşarız?

Diyet programınıza sadık kalmanızı sağlayacak öneriler...


“Diyete pazartesi başlıyorum, çarşamba bırakıyorum”, “Şu haftada geçsin öyle başlarım”, “Sevdiğim besinlere dayanamıyorum” gibi sözleri çevremizdeki insanlardan sık sık duyarız.

Yapılan araştırmalar diyete başlayan kişilerin sadece %10'unun 1 haftadan daha uzun süre diyete devam edebildiklerini göstermektedir. Her Pazartesi başladığınız diyetlerin bir türlü sonu gelmiyorsa diyetin bize zor gelmesinin gerçek nedenini saptamadan kilo vermeye çalışıyor olmamız muhtemel.

Yeni beslenme düzeninizi hayatınıza adapte etmenizi kolaylaştıracak önemli püf noktalarını Rafinera'nın Diyet ve Beslenme Uzmanı Mine Öcalan anlattı.
11 1

Kilonuzu sık sık kontrol etmek sadece cesaretinizi kırar. Gün içerisindeki ödem miktarının artması, bağırsaklarınızın çalışıp, çalışmaması gibi birçok sebep hatalı ölçümlere neden olacaktır. Bu durum bireyden bireye fark etmekle beraber ölçümlerde 1-4 kilo arasında değişimler gözlemlenmektedir. Ertesi gün kalktığınızda tartınızda gördüğünüz fazla kilolar az yemek yemeyi, bir sonraki gün göreceğiniz eksik kilolar fazla yiyip içmeyi tetikleyecektir. Oysa bu şekilde bir beslenme şekli, metabolizmanızın bozulmasına ve vücudunuzda geri dönüşü zorlaşan kilo kazanımlarına neden olabilmektedir.

Çözüm: En doğrusu haftada bir tartılmanızdır. Vücudunuzdaki gerçek kilo değişimlerini ancak böyle görebilirsiniz.
11 2

Yediğiniz ve içtiğiniz her şeyi saat saat mutlaka yazın ve hafta sonları bu günlükleri kontrol edip, bir hafta boyunca neler yediğinizi gözden geçirin. Bu sayede, besin çeşitliliğini sağlamak ve neyin eksik neyin fazla olduğunu görebilmiş olursunuz.

Çözüm: Unutmayın bütün ayrıntıları ile ne yediklerini yazanlar daha kolay zayıflıyor!
11 3

Haftada 1 öğününüzü serbest bırakın! Hepimizin sevdiği, gördüğü zaman dayanamadığı yiyecekler var. Yasaklı diyetler, tamamen hayatınızdan çıkarmaya çalıştığınız yiyecekleri bir süre sonra cazip hale getirecek ve sabah- akşam kendinizi o yiyecekleri tüketir halde bulacaksınız.

Çözüm: Birkaç gününüzü değil, hayatınızı değiştirmeye çalıştığınız bu düzende istikrarı sağlamak için haftada 1 kez 1 öğününüzü serbest bırakın.
11 4