Uzun kış geceleri için beslenme önerileri

...


Yazın iyi gelmesi, kışın sağlıklı ve huzurlu geçmesi için beslenmemizi çok iyi yönetmeliyiz. Hem yemek yemekten keyif almalı hem de vücudumuz sağlıklı tutmalıyız. Damak tadımıza da sağlığımıza da hitap edecek şekilde beslenmeliyiz.

“Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur”  atasözümüz misali beslenmemizde de gecenin rengi sabah ve gündüz ki beslenme şeklimizden belli olur. Eğer günü çok yoğun ve hiç bir şey yemeden veya kontrolsüz atıştırmalarla geçirdiysek, akşam ve gecenin ilerleyen saatlerinde açlığımızı ve yorgunluğumuzu gidermek için var gücümüzle ve iştahımızla hızlı bir şekilde yemek yiyip enerji dopingi beklentisine girebiliriz. Ve yedikçe yağ depolarına yeni rezervler ilave ederiz. Kilo almak kaçınılmaz olur.  

İşte kışın kilo almamanız için yapmamız gerekenler...
10 1

Sabah uyanınca 1 saat içinde enerji alarak güne başlamalıyız. Sabah kahvaltıdan önce 1 su bardağı kadar ılık su içmek arkasından bir miktar daha soğuk su içmek sindirim sistemimizin düzgün çalışmasını sağlar. Sindirim sisteminin düzgün çalışması da kilo kontrolünü kolaylaştırdığı gibi sağlığımızı da korur.
10 2

Sabah kahvaltısında karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli bir menü oluşturmalıyız. Sabahtan itibaren tek yönlü beslenme iştah kontrolünü zorlaştırdığı gibi metabolizma hızımızı da düşürür. Kilo almamızı kolaylaştırır.
10 3

Gün içinde sabah, öğlen, akşam 3 öğün beslenmeliyiz. Ve ana öğünlerimizde et grubu, ekmek grubu,  süt-yoğurt grubu ve sebze grubu yiyeceklerden mutlaka olmalı.

Yemeklerde çiğ sebze ve salata tüketmeyi ihmal etmemeliyiz. Salatalara zeytinyağı ilave etmekten kaçınmamalıyız.

Yemekten sonra yemeğin üzerine tatlı ihtiyacını karşılamak, damak tadımızı tatlandırmak ve ayrıca yemeğin besin değerini arttırmak için taze meyve yemeliyiz.  
10 4