Erkeklerin en büyük cinsel korkuları!

CİSED Genel Başkanı Psikoterapist Cem Keçe cinsellik söz konusu olunca erkeklerin kapıldığı korkuları, bu korkuların istenmeyen sonuçlarını ve çözüm yollarını anlattı.


“Konu cinsellik olunca kadın da erkek de endişe eder, kuruntuya kapılır. Kadınlar, cinsellikle ilgili rahatça konuşur ve kaygılarını dile getirir.” diyen Keçe sözlerine şöyle devam etti:

“Göğüslerim çok mu büyük, kötü kokuyor muyum, vajinam çirkin mi, yine orgazm olamayacak mıyım, yatakta eski kız arkadaşı kadar iyi miyim? gibi sorular kadınların cinsellikle ilgili en yaygın kaygılarıdır. Erkekler ise bu konudaki korkularını sır gibi saklar, çünkü 'erkek adamın cinsel sorunları veya korkuları olmaz, olsa bile bunları paylaşmaz' gibi yersiz bir inanç vardır."

Keçe, erkeklerin cinsel hayatlarında hissettikleri en büyük 10 korkuyu şöyle sıraladı...
11 1

Penis boyu takıntısının en yaygın takıntılar arasında yer aldığını söyleyen Keçe; "Kalınlığı ve işlevi daha önemli olsa da erkekler, penislerinin boyunu düşünmeden edemiyor. 'Penisin ne kadar büyükse o kadar güçlü bir erkeksin' sözünün yanlış olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bazı erkekler penislerini diğer erkeklerinki ile kıyaslıyor. Hatta porno yayınlardaki erkeklerin ortalamayı yansıtmayan penislerini görüp kendini yetersiz hissediyor. Sertleşmiş penis uzunluğu ortalama 14 cm’dir ve 10 ila 18 cm uzunluk normal kabul edilmektedir" dedi.
11 2

Sertleşememenin her erkeğin hayatının bir döneminde yaşayabileceği doğal bir durum olduğunu söyleyenKeçe; "İktidarsızlık ise ergenlikten orta yaşa kadar her erkeğin en büyük korkusudur. İktidarsızlığın temel nedeni iktidarsızlık korkusudur. İktidarsızlığın tedavisi cinsel terapi ve çiftin beraber yapabileceği bazı uygulamalarla mümkün" dedi.
11 3

Genç erkeklerin istemsiz olarak erken boşalmalarının normal olduğunu söyleyen Keçe; "Düzenli cinsel hayatı olan bir erkek 6 ayda partnerine uyum gösterebiliyor ve boşalma denetimini öğrenebiliyor. Erken boşalmaktan korkan erkekler, korkuya odaklanıp gerçekten de erken boşalabiliyor. Ancak kişisel cinsel gelişim kitapları okuyarak ya da cinsel terapiste başvurarak erken boşalmanın üstesinden gelinebiliyor" dedi..
11 4