Erken boşalma için uzman önerileri!

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) cinsel terapistleri, erken boşalma ile ilgili bilgilendiyor...


Cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisi hayatının bir döneminde erken boşalıyor. Aslında tıp literatürlerinde sürekli olarak ya da yineleyici biçimde, çok az bir cinsel uyarılma ile ve erkeğin istemesinden önce boşalmanın olması olarak tanımlanan erken boşalma, kişiden kişiye veya çiftten çifte değişebilen bir kavram…

Ancak erken boşalmanın cinsel ilişki denemelerinin %50'sinden fazlasında meydana geldiğinde ciddi bir cinsel uyum sorunu olarak kabul edildiğini ifade eden Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) cinsel terapistleri; “Erkek cinsel işlev bozukluklarının başında gelen erken boşalma cinsel terapi programları ile tedavi edilebiliyor” dedi.

Erken boşalma nedir? Çözüm yolları nelerdir? İşte çarpıcı başlıklar…
7 1

Erken boşalmanın psikolojik anlamda etkilerinin olabileceğinin altını çizen CİSED Genel Başkanı Cinsel Terapist Uz. Dr. Cem Keçe; “Birçok erkeğin ve çiftin mahrem yaşamını olumsuz yönde etkileyen erken boşalma, sıklıkla vajinaya giriş sırasında ya da hemen vajinaya girer girmez ortaya çıkıyor. Ancak en ileri halinde penis daha vajinaya girmeden veya penise herhangi bir uyarı olmadan yalnızca cinsel düşünceler bile dahi boşalmayı tetikleyebiliyor. Erken boşalmadaki önemli faktör, boşalmanın erkeğin ve partnerinin istediği süreden önce olması ve bunun cinsel ilişkilerinde ve ruhsal dünyalarında ‘cinsel tatminde azalma’, ‘suçluluk’, ‘utanç’, ‘hayal kırıklığı’, ‘partneri mutlu edememe ve başarısız olma takıntısı’ gibi sıkıntılara yol açması olarak biliniyor” dedi.
7 2

Cinsel terapi programlarının erken boşalma üzerinde yüksek başarı sağladığını savunan CİSED Genel Başkan Yrd. Uz. Dr. Yasemin Yıldız; “Erken boşalma tamamıyla hayatın içinde ve anlaşılabilir bir durum, çünkü hayatta yapılan birçok şey seks ile ilişkili… Unutulmaması gereken şey, erken boşalma yüzde yüz tedavi edilebiliyor ve her erkek veya çift bu problemden kurtulabiliyor. Bunun için ilk önce erken boşalma probleminin varlığını erkeğin ya da çiftin kabul etmesi gerekiyor. İkinci olarak erken boşalmanın kendiliğinden düzelmeyeceğinin bilinmesi önem taşıyor. Üçüncü olarak bu problemi kökünden ve kalıcı olarak çözmeye erkeğin ya da çiftin istekli olması ve dördüncü olarak ise bunun için bir cinsel terapiste başvurmaları gerekiyor” dedi.
7 3

Erken boşalmadan muzdarip olan erkeklerin genel problemlerine değinen CİSED Genel Sekreteri Cinsel Terapist Psk. Serap Güngör; “Uygunsuz ortamlarda, yanlış düşünce ve duygularla mastürbasyon alışkanlığı, stres veya aşırı duygusal gerilim, beyindeki kimyasal dengesizlik, partner ilişkisindeki çatışmalar, doğru bilinen yanlışlıklar, tecrübesizlik, bazı ilaçlar ve bedensel hastalıklar erken boşalmaya yol açabiliyor. Problemin kökeni ne olursa olsun, erken boşalma zamanla ereksiyonu devam ettirememeye, cinsel isteksizliğe, partner ilişkisinde çatışmalara, ruhsal sıkıntılara ve istenilen anda boşalma sağlayamamaya yol açan boşalma refleksini kontrol edememeye yol açıyor” dedi.
7 4