Etkili cilt bakımı için çay maskeleri

Evde kolayca yapacağınız çay maskeleri cildinizi yenileyecek.


Yoksa sizin için çay yalnızca sevdiğiniz bir içecek mi? Çünkü bizim için aynı zamanda mükemmel bir cilt maskesi!

Birçoğumuzun içmekten zevk aldığı ve tiryakisi olduğu çay, hem antioksidan bakımından zengin oluşuyla hem de cildin nem ihtiyacını etkili bir şekilde karşılamasıyla, yüzümüz için de oldukça faydalı.

Çay maskeleri cildi güneşten korur, gergin tutar, yaşlanmasını engeller, gözenekleri sıkılaştırır ve göz altı morluklarından kurtulmaya yardımcı olur.

O halde gelin evde kolayca yapabileceğiniz bu 5 çay maskesine göz atalım!
8 1

Muzu bir kabın içerisinde iyice ezin ve üzerine demlediğiniz çaydan iki yemek kaşığı ekleyerek macun kıvamında bir maske oluşturun. Maskeyi yüzünüze sürün ve 15-20 dakika kadar bekletin, ardından suyla durulayın. Bu maske yüzünüzü doğal yolla nemlendirmenin ve lekeleri azaltmanın en iyi yollarından bir tanesidir.
8 2

Üç yemek kaşığı pirinç unu, iki yemek kaşığı demlenmiş çay ve iki üç damla limonu karıştırın. Karışımı yüzünüze hafif bir masajla yedirin, 20 dakika kadar bekleyin, ardından soğuk suyla durulayın. Bu maske göz altında oluşan mor halkaları ve şişkinliği azaltır aynı zamanda cildinizin daha gergin ve genç görünmesini sağlar.
8 3

Hem çay hem çikolata antioksidan açısından zengindir. Üç dört yemek kaşığı kakao tozuyla iki üç kaşık demlenmiş çayı karıştırın ve yüzünüze sürün, 15-20 dakika kadar yüzünüzde bekletin ardından durulayın. Bu maske, cildinizin genç kalmasını sağlayan en etkili doğal maskelerden biridir.
8 4