Cildinizin farkında olmadığınız dostları

...



Cilt bakımı olgun yaşlarınızda iş başa düşünce değil, gençken yatırım yapmanız gereken zenginlerden biridir. Güzelliğiniz için bilindik yapılacaklar listesinin yanında gözden kaçan taktikler de var.



İlk kuralla başlayalım: Sıkılaşmanız gerekiyor. Spor yapmanız zaten harika, fakat bahsettiğimiz küçük ayrıntılar... Otururken kendinizi bırakmayın. Bcaaklarınızı ve kalçanızı yorulana kadar sıkın. Dinlenin ve yeniden sıkın. Bir nokta daha var. Aşağıya doğru bakarken gıdığınızı yer çekiminin acımasız kollarına emanet ediyorsunuz. Her fırsatta çenenizi yukarıda tutmaya özen gösterin ve 10'ar saniyelik çene germe egzersizleri yapın.
9 1


Her krem işe yarar, hatta otellerde verilen küçük şişeler bile! Nemlendiricinin gerekliliğini kesinlikle küçümsememeniz gerekiyor. Sadece nemlendirici arıyorsanız, bu kadarı bile yeterli olacaktır. Fakat kapsamlı bir kremin kalojen etkisi vardır. Olgun kadınlar bu ürünleri kullanmalı.

Günlük nemlendiricilerinizde gliserin ve shea yağı içeriğini tercih ederek 10 TL gibi fiyatlarla temel bakımınızı yapabilirsiniz.
9 2


Yanma hissi için Güneş'in altına serilmenize hiç gerek yok. Ondan zaten kaçamazsınız. Güneş'in cildiniz için iyi olmadığını artık biliyorsunuz, fakat D vitamini için de ona ihtiyacınız var. Bu, gölgede güneşlenmek anlamına geliyor. Gölgedeyken cildiniz güneş ışını zerreciklerini emer. Cildiniz ne kadar kızarırsa o kadar çok kalojen kaybetmişsiniz demektir. Bu da yaşlanmanız anlamına geliyor.
9 3


Bir önceki maddenin devamı olarak güneş kremi kullanmanız gerektiğini hatırlatalım. Sürekli ve her gün! Güneş'e çıkmadan 20 dakika önce SPF korumalı kreminizi sürün. Üç saatte bir yenileyin. Hatta biraz ironik bir güzellik sırrı verelim: Güneş kreminizin içine otobronzan karıştırabilirsiniz.
9 4