Güzel bacaklar için evde sandalye ile egzersizler

Yalnızca bir sandalye kullanarak evde yapacağınız egzersiz hareketleriyle biçimli bacaklara kavuşabilirsiniz.

Rengârenk slim pantolonları, şortları ve etekleri gönül rahatlığıyla giymek için düzgün bacaklara sahip olmak istiyoruz.

Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, sadece bir sandalyeyle yapacağımız 5 egzersizle düzgün bacaklara sahip olabileceğimizi söylüyor ve fotoğraflarla egzersizleri nasıl yapacağımızı bize anlatıyor.

Hareketleri günde 3 set halinde 30 tekrar yapabiliriz. Egzersizler sırasında nefesinizi tutmamaya özen göstermeliyiz. Yorulduğumuzda birkaç saniye ara vermeliyiz.

İşte o egzersizler...

6 1

Sandalyeye arkamızı dönüyoruz. Sağ bacağımız önde düz bir şekilde iken sol ayağımızı arkaya sandalyenin üzerine koyuyoruz. Daha sonra sağ dizimizi bükerek öne doğru esniyoruz. Ancak sol ayağımızın sandalye üzerinde kalmasına dikkat ediyoruz. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.

6 2

Sırtüstü pozisyonda ayaklarımızı sandalye üzerine koyuyoruz. Kalçamızı yukarı kaldırarak köprü pozisyonunu alıyoruz. Daha sonra bir bacağımızı dümdüz yukarı doğru kaldırıyoruz. 5’e kadar sayıyoruz. Yavaşça sandalyenin üzerine bırakıyoruz. Kalçanızın aşağıya düşmemesine dikkat edin. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.

6 3

Avuç içlerimiz yerde, ayaklarımız ise sandalye üzerinde şınav pozisyonu alıyoruz. Sağ dizimizi karnımıza kadar çekiyoruz daha sonra uzatıyoruz ve dümdüz geriye doğru kaldırıyoruz. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.

6 4