Bikini bölgesini tıraş etti, komaya girdi!

Genital bölge tıraşı yapan 44 yaşındaki kadın komaya girdi, böbrekleri iflas etti, kalbi 4 kez durdu ve bacaklarında büyük hasar meydana geldi. Sorun bakın neymiş.

İngiltere'de yaşayan 3 çocuk annesi Dana Sedgewick, yeni aldığı tıraş bıçağıyla bikini bölgesini tıraş ettikten sonra kendini kötü hissetti ve birkaç gün sonra kasığında küçük bir sivilce fark etti.
7 1
Daily Mail’in haberine göre Dana, sivilce kanamaya başlayınca tıraş bıçağından tahriş olduğunu düşündü. Dana’nın midesi bulanıyor, başı dönüyordu. Hastane gidince doktoru enfeksiyondan şüphelenerek antibiyotik verdi. Aynı gün kızı Megan, annesini bacakları kanlı döküntüler içinde yatarken buldu.
7 2
Acilen hastaneye kaldırılan kadın bayıldı. Ambulansla başka bir hastaneye sevk edildikten sonra nekrotizan fasiit (Nekrotizan fasiit, bakterilerin yol açtığı bir enfeksiyon. Kısa sürede deri, yağ ve kasları örten dokuyu yok edebilir. Hastalığa et yiyen bakteri de denir.) teşhisi konuldu. Et yiyen bakteri, kasığındaki küçük kesikten kaynaklanıyordu.
7 3
Doktorlar, 10 saat süren operasyonda Dana’nın bacaklarını kurtarmak için uğraştı. Enfeksiyon kapan cilt 17 cm kesilerek alındı. Operasyon sırasında septik şok (Bir enfeksiyona bağlı olarak gelişen, birden fazla organın çalışmasını engelleyen ve şok tablosuna kadar gidebilen vücudun enfeksiyona verdiği bir reaksiyonlar zinciri.) geçiren kadına yüzde 30 yaşama şansı verildi.
7 4