Göz makyajında kontür uygulaması nasıl yapılır?

Kontür uygulaması göz makyajına da sıçradı! Göz şeklinize uygun kontür uygulamasıyla gözlerinizi ortaya çıkarın…

Kim Kardashian sayesinde hayatımıza giren kontür tekniği ile makyajda harikalar yaratıyoruz. Peki bu tekniği göz makyajında farlarla uygulamaya ne dersiniz? Göz makyajında kontür uygulamasıyla takma kirpiklere, kontak lenslere ve kaş şekillendirmeye gerek kalmadan gözleri biçimlendirmek mümkün. Kontür uygulamasıyla birlikte önden gelen ışık, karanlık bölgeleri geri çekiyor ve aydınlatıcılar ortaya çıkartmak istediğiniz hatları belirginleştiriyor. İşte farklı göz şekillerine göre kontür uygulama yöntemleri…
5 1
Eğimli Göz kapağının iç kısmına açık, dışa doğru koyu farlar uygulayarak gözlere derinlik kazandırın. Kalkık Gözün dış köşelerine koyu renkli far uygulayarak göz şeklini belirginleştirin. Koyu far uyguladığınız bölgenin etrafını ve gözün iç köşelerine açık renkli far uygulayın.
5 2
Küçük Makyajınızı yaparken açık ve orta tonlu farları kullanın. Böylece gözleriniz olduğundan büyük görünecek. Torbalı Göz kapağına parıltılı far uygulayın ve kat bölgesine ise koyu renkli gölge uygulayın. Göz altlarınıza ise yine aydınlatıcı ya da açık renkli far uygulayabilirsiniz.
5 3
Açık Açık göz kapağınıza boyut kazandırmak için farlarla kademeli gör görünüm yaratın. Kirpik diplerinde koyu far kullanırken kaşlara doğru açık renkler uygulayın. Düşük Mat, koyu renkli farları hafifçe göz kapağına uygulayın.
5 4