Gün boyunca yağ yakımını hızlandırın!

Günlük alışkanlıklarınızda yapacağınız küçük değişikliklerle metabolizmanızı tetikleyip daha fazla yağ yakabilirsiniz.

Sadece 1 fincan Sabah kahvenizle metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakmaya katkı sağlayabilirsiniz. Kahvede ve yeşil çayda bulunan kafein, sinir sistemini doğal yollarla uyarıyor. Bu da metabolizmayı yüzde 5 ila 8 arasında hızlandırıyor. Ancak bunun püf noktası ise sabah kahvesinin sadece bir fincan tüketilmesi.
9 1
Uyandıktan sonra 1 saat içinde kahvaltı Kahvaltı yapmamak, metabolizmayı yağ yakımı açısından üst seviyede çalıştırmamaya yol açıyor. Sabah uyandıktan itibaren 1 saat içerisinde kahvaltı yaparsanız metabolizmayı uyarıcı etkiye neden oluyor. Böylece gün boyunca enerjiyi daha efektif bir şekilde yakmayı sağlıyor. Bunun için kahvaltının tam tahıllı besinlerden oluşmasında yarar var. Bu hem sağlıklı hem de yağ yakımına yönelik bir tercih olacaktır. Kahvaltıda bol lifli ve kompleks karbonhidratlı seçim yapılması, kilo vermek açısından oldukça faydalı.
9 2
Öğleden sonra su Gün boyunca oturarak çalışmak metabolizmayı olumsuz etkileyerek yavaşlatabilir. Bu olumsuz etkiyi su içerek ortadan kaldırabilirsiniz. Çünkü su, bir anlamda vücudun yağ yakım motorunu tetikler. University of Utah’ta yapılan bir araştırmada, günde 12 bardak su içenlerin, 4 bardak su içen kişilere göre daha fazla yağ yaktığını ortaya koyuyor.
9 3
HIIT antrenmanı Egzersizler genel olarak metabolizmayı tetikleyerek yağ yakımına yardımcı oluyor. Ancak metabolizmayı daha fazla hızlandırıp yağ yakmak için HIIT antrenmanlarını (Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman) tercih edebilirsiniz. Böylece dakikada 12,5 kalori yakabilmeniz mümkün. Setler halinde hızlı ve ağır tempo egzersiz ile örneğin; dört dakika hızlı, iki dakika da ağır tempo egzersiz, nabzı bir düşürüp bir yükselteceğinden daha hızlı yağ yakımını sağlayabilir.
9 4