İlişkide sık yaşanan tartışmaların şifreleri!

Çiftler arasında ev düzeni, cinsellik, para veya aile ilişkileri gibi pek çok konuda tartışma yaşanabiliyor. Bu tartışmalar aslında ne anlama geliyor?

Çiftler her daim tartışacak onlarca konu bulabiliyor. Örneğin akşamdan kalan bulaşıklar tartışma konusu olabilir ki, belki de onlarca kez aynı konu kavga konusu olabiliyor. Bazı tartışma konuları tekrar tekrar gündeme gelebilir. İlişki uzmanları aynı konuda tekrar edilen kavgaların ilişki açısından sağlıksız olduğunu söylüyor.
10 1
Çünkü bir sonuca bağlanmayan tartışma ve atışmalar ilişkide çözülemeyen ciddi sorunları işaret edebiliyor. Kanadalı ilişki uzmanı Kimberly Moffitt, ilişkide en sık tekrarlanan kavgaların ne anlama geldiğini şöyle açıklıyor:
10 2
Ev işleri hakkında tartışmalar İlişkilerde en yaygın kavga konularından biri ev işleri. Çünkü erkekler, genellikle ev işlerinin sorumluluğunu kadınlarla paylaşmak istemeyebiliyor. Eğer “Lütfen bir kere olsun bulaşıkları yerine diz.” diye için içini yiyor veya bu konuyu dile getirdiğinizde tartışma yaratıyorsa bu gibi sorunlar, ilişkinin omuzlarına ağır yük bindirebilir. Bu durum, partnerinin dinleme ve iletişim kurma konularında kendisini geliştirmek zorunda olduğunu işaret eder. İyi bir partner, karşısındakinin taleplerini dinler ve değerlendirmeye alır. Üstelik bu konuda taleplerin büyük ya da küçük olması da önemsizdir. Eğer sizi yeterince umursuyorsa, alışkanlıklarını bir kenara bırakabilir ve değişebilir.
10 3
Çözüm Moffitt’in önerisi, ev işleri konusunda 3 aşamalı bir yaklaşım. İlk olarak, ona meseleyi ya da sorunu açıklayın. Sonrasında, bu sorun hakkında ne hissettiğinizi paylaşın. Son adımda ise sorunun çözümü için partnerinizden birlikte hareket etmeyi talep edin. Bu sorunun sizi ne kadar rahatsız ettiğini açık bir şekilde sunmanız, partnerinizin sizi anlamasını daha da kolaylaştıracaktır. Dinleme eksikliğinden kaynaklanan tüm sorunlar hakkında partnerinizle bu yöntemi kullanarak konuşmayı deneyebilirsiniz.
10 4