Gülmenin ve kahkaha atmanın evrimsel kökeni neye dayanıyor?

Neden güldüğümüzü ve kahkaha attığımızı hiç düşündünüz mü? İşte gülmenin evrimsel kökeni...

Gülmek ve kahkaha atmak istemsiz olarak yaptığımız hareketler. Kültürümüzde ve iletişimimizde de önemli bir yere sahip olan kahkaha ve gülme davranışlarının temelinin neye dayandığını hiç düşündünüz mü?
6 1
Uzmanlar, doğuştan gelen bir sosyal sosyal fenomen olan kahkaha atmak ve gülmek fiilleri incelendiğinde insanların kalabalık ortamda 30 kat daha fazla kahkaha attığını beliriyor. Fakat kahkaha atmanın iletişimde ne anlama geldiği ve neden gülündüğü gizemini hala koruyan konular arasında.
6 2
Proceedings of the National Academy of Sciences bülteninde yayınlanan ve UCLA’dan Gregory Bryant’ın önderliğinde yapılan çalışma, biri konuşurken dinlediği sırada gülen kişilerin konuşmacıyla arkadaş statüsüne geçtiğini belirtiyor.
6 3
Araştırmacılar, katılımcılardan dinledikleri kişiler ile arkadaşlıklarını değerlendirmelerini istemiş. 24 farklı toplumdan gelen kişiler üzerinde yapılan çalışmada,kişilerin attığı kahkahaların akustik karakteristiği ile arkadaşlık dereceleri arasında bağlantı olduğu fark edilmiş.
6 4