Monokromatik makyajın püf noktaları ve uygulama tüyoları!

Gözlerimize mavi kalem çekip, dudaklarımıza pembe ruj sürdüğümüz günler geride kaldı. Monokromatik makyaj stili ile gözler, dudaklar ve yanaklar aynı renge bürünüyor!

Gigi Hadid: Bordo Sports Illustrated dergisinin düzenlediği bir gecede Gigi Hadid gül kurusu ve bordo tonlarının kullanıldığı makyajıyla büyülüyor. Hadid’in makyaj artisti Patrick Ta ‘ İddialı ve güzel bir görünüm yaratırken, her zaman yaptığımız makyaj görünümünden farklı olmasına çabaladık.’ diyor. Bir miktar fondöten, kontür ve sabitleyici pudra uygulamasından sonra pembe-bronz bir allıkla elmacık kemiklerini ortaya çıkarabilirsiniz. Allık rengini ise göz makyajında kullanılan far ile kombinleyerek tek renk görünüm elde edebilirsiniz. Bu görünümün püf noktası ise gözlerin kat yerine bir miktar allık uygulamak. Böylece yanaklar ve gözlerde aynı renkleri yakalıyor, kusursuz görünüme kavuşuyorsunuz.
6 1
Lily Collins: Kahve Farklı stiller denemeyi seven ünlülerden biri olan Lily Collins’in monokrom makyaj trendine uyması bizi şaşırtmadı. Makyaj artisti Molly R. Stern, ünlü oyuncunun makyajında bakır ve kahve tonlarını harmanlayarak 20’li yılların görünümüne modern bir dokunuş eklemiş. Klasik dumanlı göz makyajından farklı olarak göz makyajında 20’li yılların esintisini vermek için tüm göz kapağında koyu renkli far kullanılıyor. Islak bir far fırçasıyla uygulayacağınız koyu kahve mat farın üzerine altın parıltılar barındıran ikinci bir far uygulayın. Bu şekilde istediğiniz görünümü elde edeceksiniz. Elmacık kemikleri ve yanaklarda ise canlı bir görünüm yakalamak için kahve tonlu krem allık kullanabilirsiniz. Son olarak dudaklarda ise parıltılı likit rujlar en güzel sonucu elde etmenizi sağlayacak.
6 2
Rihanna: Karamel New York Moda Haftası’nda kendi hazırladığı ayakkabı koleksiyonunu tanıtan Rihanna, düzenlenen davete katılırken karamel tonlarında bir makyaj stili tercih etmiş. 90’lı yılların etkilerini fazlasıyla gördüğümüz bu görünümü yakalamak için far paletinizden ten renginizle uyumlu doğal ve hafif parıltılı renkleri belirleyin ve gözünüzden kaşınızın ucuna doğru bir çizgi yaratın. Yanaklarda ise toprak tonlarında fakat parıltılı olmayan bir allık kullandıktan sonra dudaklarınızı yine toprak renklerinde bir dudak kalemi ile çerçeveleyin. Kullandığınız dudak kalemi kendi ten renginizden 2 ton koyu olabilir.
6 3
Shay Mitchel : Bej People Choice Ödülleri için düzenlenen gecede karşımıza çıkan Shay Mitchell, makyajında sıcak bej tonlarını kullanmayı tercih etmiş. Bu görünümü uygulamak son derece kolay fakat işin sırrı kullanılan ürünlerin neredeyse hepsinin içerisinde hafif parıltılar barındırması. Shay Mitchell’a bej tonlarında monokrom makyaj uygulayan Mary Phillips, çarpıcı bakışlar yaratmak için dumanlı göz makyajı uyguladıktan sonra, elmacık kemiklerine parıltılı bronzluk veren bir allık uygulamayı tercih ediyor. Dudaklarda ise kahve ruj üzerine hafif parıltılı bir lip gloss uygulanıyor.
6 4