Muhterem Nur ilk kez anlattı: ‘Ölüme terk edildim, tecavüze uğradım...’

Müslüm Gürses’in eşi ve eski Yeşilçam yıldızı Muhterem Nur, hayatı hakkındaki bilinmeyenleri ilk kez anlattı: ’Ölüme terk edildim, 12 yaşında tecavüze, 14 yaşında enişte tacizine uğradım…’

Arabeskin babası Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, hakkındaki gerçekleri 'Ömrümce Ağladım' kitabında anlattı.
17 1
Asıl ismi Olga olan Muhterem Nur, 31 Aralık 1932’de eski Yugoslavya'da doğdu. Muhterem Nur, Türk sinema ve ses sanatçılığı yaptı. Birçok filmde yer alan, Altın Koza-En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 17. İstanbul Film Festivali Onur Ödülü, 3.İpekyolu Film Festivali-Onur Ödülü sahibi olan Muhterem Nur, Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak sanat hayatına 1951'de başladı.
17 2
Kısa sürede başrollere yükselerek birçok film çevirmesine karşın, dönem oyunculuğuna bağlı kalması nedeniyle iş yapamayan sanatçı, 1965 – 1967 yılları arasında dansözlük ve şarkıcılık yaptı. Ardından tekrar sinemaya dönerek aralıklı yıllarla 2002'ye kadar çeşitli filmlerde oynadı. Memduh Ün'le yaşadığı aşkın ardından Işın Kaan'la evlenen Muhterem Nur, ikinci evliliğimi 1986 yılında Müslüm Gürses ile yaptı.
17 3
84 yaşındaki Muhterem Nur ilk kez hayatı hakkındaki bilinmeyenleri anlattı. 360 Derece’den İpek Özbey’e konuşan Muhterem Nur hayatıyla ilgili çok önemli detaylar paylaştı. İşte Muhterem Nur’un verdiği o röportaj: -Çok zor bir hayat yaşamışsınız. Aslında dramınız doğumunuzla başlıyor. Biz de oradan başlayalım. Nerede doğdunuz, nasıl doğdunuz, anlatır mısınız? Ben dünyaya doğmakla hata yapmışım. Veya beni doğuran hata yapmış. Annem okul zamanında hocasıyla bir arkadaşlık kuruyor. Evli bir adammış. Ben onun resmini bile görmedim. -Hiç merak etmediniz mi? Hayır merak etmedim, çünkü annem 16 yaşında onun yüzünden ölmüş. Eğer anneme sahip çıksaymış, “Ben evliyim, çocuğum var” diye doğruyu söyleseymiş annem ölmeyecekmiş. Kim olsa o yaşta âşık olur. Bir de üstelik hamile kalmış.
17 4